Beef en Steak

Bbq blijft lang warm bij high en fast

 

Xplosiv

Stoker
Berichten
367
Hallo,
Ik heb net voor de 2e keer op een hogere temperatuur het eten bereid 160 of meer. Nu merk ik dat de bbq daarna langer warm blijft.
Tot 2uur+ en ook langzaam daalt.

Ook toevallig de 2e keer dat ik zonder bijvullen verder kan.

Is dit normaal of lekt er iets?
Er kwam wel wat rook na het sluiten maar dat is altijd en maar voor even.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Hij koelt wel af nu. Hij is ook ruim 50 graden warmer dan low en slow 110 a 130. Misschien is het toch gewoon de temperatuur?

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Is natuurlijk logisch dat je op hogere temperaturen langer duurt dat hij afkoelt .
Er meer energie/hitte in het keramiek gaan zitten die dit geleidelijk weer afgeeft, dat maakt een kamado zo goed stabiel in temperatuur.
En als je makkelijk zonder bij te vullen weer kan, dan dooft hij prima.
Ik zet hem tegenwoordig na het grillen in de woonkamer, scheelt gas 😅 (😉grapje)
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan