- Berichten
- 1.649
Afgelopen maand al 2x BBB surf 'n turf gemaakt. Idee had ik al wat langer, maar door de fotowedstrijd van deze maand ook maar eens tot uitvoer gebracht.
De BBB is gemaakt van 170 gr rundergehakt, de eerste keer gevuld met roerbakgroente daarna voorzien van gegrilde gamba's. 2e keer BBB gevuld met tauge, paprika en bosuit. Die laatste variant vonden we verre weg het lekkerst. Gamba beide keren laten marineren in kikoman, knoflook, verse spaanse peper en wat citroensap. Vervolgens in de vacuvin pot 30 min onder "vacuum" laten marineren. Vervolgens heel even grillen. De BBB heeft indirect circa 45 min tot een uur op de Q gestaan.
eerste bbb variant gevuld met reeds geroerbakte groente
BBB bijna klaar
Met de Gamba's erbij nog even laten liggen op de Q
Hij was heerlijk
2e variant indirect op voorverwarm plankje
Gewokte Tauge, paprika en bosui in de BBB, gamba's op hoog vuur grillen
Bordjes opmaken
Lekker met eigen gemaakte oven frites en coleslaw. We hebben wederom heerlijk gegeten.
Bedankt voor het kijken
De BBB is gemaakt van 170 gr rundergehakt, de eerste keer gevuld met roerbakgroente daarna voorzien van gegrilde gamba's. 2e keer BBB gevuld met tauge, paprika en bosuit. Die laatste variant vonden we verre weg het lekkerst. Gamba beide keren laten marineren in kikoman, knoflook, verse spaanse peper en wat citroensap. Vervolgens in de vacuvin pot 30 min onder "vacuum" laten marineren. Vervolgens heel even grillen. De BBB heeft indirect circa 45 min tot een uur op de Q gestaan.
eerste bbb variant gevuld met reeds geroerbakte groente
BBB bijna klaar
Met de Gamba's erbij nog even laten liggen op de Q
Hij was heerlijk
2e variant indirect op voorverwarm plankje
Gewokte Tauge, paprika en bosui in de BBB, gamba's op hoog vuur grillen
Bordjes opmaken
Lekker met eigen gemaakte oven frites en coleslaw. We hebben wederom heerlijk gegeten.
Bedankt voor het kijken