Beef en Steak

Bavette

 

Ronny B

Kooltjesharker
Berichten
113
Voor het eerst bavette gemaakt.
Er lag bij de ah een ierse bavette .
Na twijfel toch mee genomen het moest toch eens gebeuren.
De kamado op 180 graden.
Een uurtje van te voren het vlees uitgepakt en goed afgedept met papier.
Met een kern temp van 58 er afgehaald.
Bij het aansnijden zag het er prima uit al zeg ik het zelf.
Maar bij het proeven viel het behoorlijk tegen het smaakte behoorlijk naar ijzer dat viel erg tegen zeg.
IMG_0475.jpeg
IMG_0478.jpeg
IMG_0479.jpeg
 
Mooie kleur! Aardappels zien er ook goed uit!
 
Vreemd. Ik zie wel dat het vlees nog erg rood lijkt voor 58 graden, maar dit kan ook door de foto komen. Ik haal het vlees er meestal met 54 graden af, en dan is het wat meer roze dan dit.
Bavette maak ik meestal op volle kracht, barbecue opstoken en niet naar dome temperatuur kijken.

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
inderdaad, zoals Bart1978 zegt zo doe ik het ook altijd met een bavette.
voor 58 graden is die inderdaad nog erg rood. Ik heb de bavette 1x tot 56graden laten gaan, maar toen was die al bijna niet meer rood.
54 graden is een perfecte interne temp.

Is de kern temp.meter nog wel goed? even testen in kokend water.
 
Laatst bewerkt:
Oppassen dat je niet te diep prikt. Wel echt in de kern meten!
Wat had je aan kruiden toegevoegd? Beetje PeZo is meestal voldoende. IJzersmaak herken ik echt niet.
 
Vreemd, is raar die ijzersmaak..

Op de foto ziet het erg goed uit, wat men al zegt. Ik haal de bavette er meestal bij 50 gr al af. Gaart ook nog 1 of 2 graden door als je hem eraf haalt.

Verder mag je mij voor een goed stuk bavette wel wakker bellen hoor, liefst met postsausje of zo’n lekkere rochefortsaus.
Of alleen wat uitjes en kastanjechpignons 🥰
 
De garing ziet juist top uit!
 
Bedankt voor de reacties
Op de foto is het rode feller dan dat het in werkelijkheid was.
Ik heb sinds kort een thermapen one ,die kan ik natuurlijk nog even controleren.
Dan houd ik het er maar op dat het aan de bavette lag.
 
Terug
Bovenaan Onderaan