Beef en Steak

Bavette reverse sear

 
 

Sabine

Kooltjesharker
Berichten
231
Vandaag geen tijd voor ingewikkelde recepten en lange bereidingen. Wel een mooi stukje bavette gescoord bij de super.

Dus aardappeltjes en gevulde portobello’s, samen met de bavette (met raspberry-chipotlerub) op 110 graden en een rookblokje (rode wijn) indirect op de Q.

De portobello’s er al eerder afgehaald als een lekker hapje vooraf. Toen de bavette 48 graden was, hem op de plank gelegd en de bbq goed opgestookt naar zo’n 220 graden.

De aardappeltjes doorgeschoven naar het indirect deel en boven het vuur de bavette afgegrilld tot 55 graden.

Niet heel ingewikkeld, wel heel lekker!

IMG_8869.jpeg


IMG_8870.jpeg


IMG_8871.jpeg
 
Ziet er goed uit.
Een bavette is maar een dun stukkie vlees, dan zie ik het nut niet van een reverse sear.
Ook niet van een initial sear overigens.
Gewoon paar minuten direct grillen en klaar
 
Ziet er goed uit.
Een bavette is maar een dun stukkie vlees, dan zie ik het nut niet van een reverse sear.
Ook niet van een initial sear overigens.
Gewoon paar minuten direct grillen en klaar
Snap ik…
Ik wilde deze techniek graag uitproberen vandaar. Maar merkte wel dat het wat rustiger grillen was dan helemaal direct en dat vond ik wel prettig. Misschien gevalletje van meerdere wegen naar Rome 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan