Hallo allemaal,
Ik ben een beginnende barbecuer en na veel lezen op o.a. jullie forum heb ik een tweedehands Weber Compact Kettle gekocht om mee te starten. Ook heb ik opgezocht hoe ik de barbecue het best kan onderhouden. Vooral het rooster vind ik lastig omdat ik roest wil voorkomen en het rooster niet wil beschadigen.
Ik lees enerzijds veel verhalen over het schoonmaken door goed opwarmen met gesloten deksel en vervolgens met een prop aluminiumfolie of staalborstel vegen en klaar. Het zou dan ook goed zijn om het rooster in te vetten voorafgaand aan het gebruiken.
Anderzijds is er de optie om het rooster te laten weken / met een pannensponsje of staalsponsje schoon te maken/ speciale reinigingsmiddelen te gebruiken / in een vuilniszak met ammoniak te doen / in het gras te leggen etc. zodat het rooster helemaal als nieuw is.
Kunnen jullie mij uitleggen wat de beste optie is en waarom?
Groeten,
Lisa
Ik ben een beginnende barbecuer en na veel lezen op o.a. jullie forum heb ik een tweedehands Weber Compact Kettle gekocht om mee te starten. Ook heb ik opgezocht hoe ik de barbecue het best kan onderhouden. Vooral het rooster vind ik lastig omdat ik roest wil voorkomen en het rooster niet wil beschadigen.
Ik lees enerzijds veel verhalen over het schoonmaken door goed opwarmen met gesloten deksel en vervolgens met een prop aluminiumfolie of staalborstel vegen en klaar. Het zou dan ook goed zijn om het rooster in te vetten voorafgaand aan het gebruiken.
Anderzijds is er de optie om het rooster te laten weken / met een pannensponsje of staalsponsje schoon te maken/ speciale reinigingsmiddelen te gebruiken / in een vuilniszak met ammoniak te doen / in het gras te leggen etc. zodat het rooster helemaal als nieuw is.
Kunnen jullie mij uitleggen wat de beste optie is en waarom?
Groeten,
Lisa