- Berichten
- 338
Grieks het onderwerp voor deze maand gekozen door @mrooding,
Wat kunnen we voor deze keer bedenken? Gyros heb ik al meerdere keren gemaakt, dit keer wilde ik iets anders om mezelf uit te dagen. Ik bedacht me dat baklava me altijd erg goed smaakt in een Grieks restaurant. Dit heb ik nog nooit eerder zelf gemaakt dus die uitdaging wilde ik wel aangaan!
Vanmorgen heb ik de benodigde ingrediënten bij de supermarkt gehaald. Ik kon geen gepelde pistache vinden, dat werd dus met de hand alle nootjes pellen. Voor dit recept had ik het hele zakje a 200 gram nodig (gepeld bleef hier iets meer dan 120 gram van over).
Vervolgens in de blender gedaan samen met een goeie hand walnoten en dit verkruimeld.
Roomboter in een pannetje gesmolten en de opbouw kon beginnen, als eerst 10 lagen filodeeg waarbij bij elke laag werd ingesmeerd met de gesmolten roomboter.
Na de 10 lagen filodeeg/roomboter mocht het notenmengsel erop
Na het notenmengsel mogen er weer 10 lagen filodeeg met roomboter op gestapeld worden, en toen sloeg de twijfel toe... Rub? nee... ja... nou toch maar niet gedaan
Nadat alles gestapeld is en op het laatst nog een laagje roomboter, snijd ik de baklava in mooie stukken en heb ik de Kamado joe Jr aangestoken.
Indirect op 150 graden
Zo kan ik mooi in de gaten houden hoe het ervoor staat.
Na een goed uur vond ik de buitenste al mooi bruin worden, de middelste nog iets licht, besloten om ze er wel af te halen voordat ze te donker zou worden.
Ze mochten naar binnen voor de volgende stap. Suikersiroop gemaakt door suiker in water 20 minuten in te koken met honing, en dit erover heen gegoten.
En toen was het wachten tot ze zijn afgekoeld en op de foto wilden poseren.
Ik moet zeggen echt super lekker! Leuk om te maken en zeker voor herhaling vatbaar!
Wat kunnen we voor deze keer bedenken? Gyros heb ik al meerdere keren gemaakt, dit keer wilde ik iets anders om mezelf uit te dagen. Ik bedacht me dat baklava me altijd erg goed smaakt in een Grieks restaurant. Dit heb ik nog nooit eerder zelf gemaakt dus die uitdaging wilde ik wel aangaan!
Vanmorgen heb ik de benodigde ingrediënten bij de supermarkt gehaald. Ik kon geen gepelde pistache vinden, dat werd dus met de hand alle nootjes pellen. Voor dit recept had ik het hele zakje a 200 gram nodig (gepeld bleef hier iets meer dan 120 gram van over).
Vervolgens in de blender gedaan samen met een goeie hand walnoten en dit verkruimeld.
Roomboter in een pannetje gesmolten en de opbouw kon beginnen, als eerst 10 lagen filodeeg waarbij bij elke laag werd ingesmeerd met de gesmolten roomboter.
Na de 10 lagen filodeeg/roomboter mocht het notenmengsel erop
Na het notenmengsel mogen er weer 10 lagen filodeeg met roomboter op gestapeld worden, en toen sloeg de twijfel toe... Rub? nee... ja... nou toch maar niet gedaan
Nadat alles gestapeld is en op het laatst nog een laagje roomboter, snijd ik de baklava in mooie stukken en heb ik de Kamado joe Jr aangestoken.
Indirect op 150 graden
Zo kan ik mooi in de gaten houden hoe het ervoor staat.
Na een goed uur vond ik de buitenste al mooi bruin worden, de middelste nog iets licht, besloten om ze er wel af te halen voordat ze te donker zou worden.
Ze mochten naar binnen voor de volgende stap. Suikersiroop gemaakt door suiker in water 20 minuten in te koken met honing, en dit erover heen gegoten.
En toen was het wachten tot ze zijn afgekoeld en op de foto wilden poseren.
Ik moet zeggen echt super lekker! Leuk om te maken en zeker voor herhaling vatbaar!