Beef en Steak

Bacon wrapped burgers.

 
 

FvdL

Sprokkelaar
Berichten
42
20250530_155732.jpg

Vandaag stond bacon wrapped burger op het menu.


20250530_134956.png

Eerst een bacon netje gemaakt.


20250530_135623.png

Daarna in de burgerpress gedaan.


20250530_135631.png


150gr rundergehakt.....

20250530_135727.png

En een burger gemaakt.


20250530_135943.png

Nou ja, 2 dan.


20250530_150759.jpg

Op 120°C paar blokjes kersenhout en gaan.


20250530_155732.jpg


Heerlijke burgers. Broodjes besmeerd met mayonaise, sla en burger met cheddar kaas en bbq saus op top.
Morgen pulled pork.
 
Laatst bewerkt:
Burgers met spek. Elke dag goed toch 👌.
 
  • Leuk
Waarderingen: FvdL
Keihard grillen... ook lekker!
 
  • Leuk
Waarderingen: FvdL
Lekker hoor, komt op mijn to do lijst
 
  • Leuk
Waarderingen: FvdL
Dat is me een duchtig broodje geworden zeg Fvdl 😋
Paste het in je mond ? 😱
 
  • Leuk
Waarderingen: FvdL
Dat is me een duchtig broodje geworden zeg Fvdl 😋
Paste het in je mond ? 😱
Ik heb ze weg kunnen krijgen maar volgende keer iets minder gehakt idd.
En het vetgehalte moet omhoog want echt sappig waren ze niet meer.
Desondanks waren ze wel lekker.
 
Ik heb ze weg kunnen krijgen maar volgende keer iets minder gehakt idd.
En het vetgehalte moet omhoog want echt sappig waren ze niet meer.
Desondanks waren ze wel lekker.
Hahaha, Grote mond openzetten en happen maar 🤗

Zelf vet toevoegen aan rundergehakt wat van de supermarkt komt zou je eventueel wat vet kunnen toevoegen wat je hebt weggesneden van een ander stuk vlees. Ik zelf draai wel eens zelf hamburgers en bewaar meestal de restjes vet wat ik wegsnij van stukken vlees. Dat kun je prima invriezen en gebruiken voor dit soort zaken. Of je draait zelf hamburgers, dan kun je zelf bepalen hoe vet je je burger wilt hebben.
 
Hahaha, Grote mond openzetten en happen maar 🤗

Zelf vet toevoegen aan rundergehakt wat van de supermarkt komt zou je eventueel wat vet kunnen toevoegen wat je hebt weggesneden van een ander stuk vlees. Ik zelf draai wel eens zelf hamburgers en bewaar meestal de restjes vet wat ik wegsnij van stukken vlees. Dat kun je prima invriezen en gebruiken voor dit soort zaken. Of je draait zelf hamburgers, dan kun je zelf bepalen hoe vet je je burger wilt hebben.
Bedankt voor de tip. Ik zal toch wat vet moeten gaan sprokkelen.
Maar ja, die stukken vlees die ik koop zijn meestal wel redelijk goed getrimd.
Ga wel eens kijken hoe ik dit oplos.
Het moet ook niet in 1x goed, wel een beetje perfectioneren.
 
Ik heb ze weg kunnen krijgen maar volgende keer iets minder gehakt idd.
En het vetgehalte moet omhoog want echt sappig waren ze niet meer.
Desondanks waren ze wel lekker.
Beter 2 stuks maken per broodje en een stuk dunner. Meer krokant spek en sneller gaar
 
Ziet er goed uit.

Als ik ze zelf zo dik maak dan doe ik altijd low en slow. Dan blijven ze sappig. En kun je evt ook rookhout gebruiken.
Ik heb ze ongeveer een uurtje op 120C gerookt op appelhout.
Heb ze tot 60C laten gaan.
Voor de volgenden keer ga ik voor 55C.
 
Ik heb ze ongeveer een uurtje op 120C gerookt op appelhout.
Heb ze tot 60C laten gaan.
Voor de volgenden keer ga ik voor 55C.
Ik zou het eerder zoeken in het vetgehalte van je vlees dan in je bereiding. Ik maak mijn burgers altijd van riblap. Dat is een lekker doorregen stuk rundvlees. Ook gebruik ik afsnijsels die ik in de vriezer bewaar.

Verstuurd vanaf mijn SM-S906B met Tapatalk
 
Ik zou het eerder zoeken in het vetgehalte van je vlees dan in je bereiding. Ik maak mijn burgers altijd van riblap. Dat is een lekker doorregen stuk rundvlees. Ook gebruik ik afsnijsels die ik in de vriezer bewaar.

Verstuurd vanaf mijn SM-S906B met Tapatalk
Dan zal ik binnenkort om een gehaktmolen uit.
De bedoeling is dat ik straks ook worst ga maken, zal die altijd van pas komen.:giggle:
 
Terug
Bovenaan Onderaan