Hoi Q-ers. Vorig weekend maar een fatty geprobeerd te maken. Had ik nog niet gedaan, maar wel een en ander over gelezen.
750gr hoh gehakt
Noskos rub variatie zonder cayennepeper
Paneermeel
2 eitjes
uitje
Gehakt van gedraaid en gevuld met:
125gr belegen geraspte kaas
4 champignons
Vervolgens een bacon matje gemaakt en de fatty daarin gerold.
2 pakjes ontbijtspek
Daarna een uurtje of 2 op 120 graden tot kerntemperatuur van 78 graden met wat hickory snippers.
De smaak was prima. De textuur wat mij betreft wat te compact. Ook was ik van 1 plakje al behoorlijk vol. Zou dat te maken kunnen hebben met het feit dat ik de OTP niet lager dan 120 graden kreeg? Ook al had ik onderste en bovenste schuif bijna helemaal dicht...
Groeten!
Leon
750gr hoh gehakt
Noskos rub variatie zonder cayennepeper
Paneermeel
2 eitjes
uitje
Gehakt van gedraaid en gevuld met:
125gr belegen geraspte kaas
4 champignons
Vervolgens een bacon matje gemaakt en de fatty daarin gerold.
2 pakjes ontbijtspek
Daarna een uurtje of 2 op 120 graden tot kerntemperatuur van 78 graden met wat hickory snippers.
De smaak was prima. De textuur wat mij betreft wat te compact. Ook was ik van 1 plakje al behoorlijk vol. Zou dat te maken kunnen hebben met het feit dat ik de OTP niet lager dan 120 graden kreeg? Ook al had ik onderste en bovenste schuif bijna helemaal dicht...
Groeten!
Leon