Gisteren buikspek gemaakt aan de hand van het recept van Dennis.
Een stuk buikspek van +/- 900 gram bij de slager gehaald en de Noskos Steak kruiden gebruikt voor de rub.
De Traeger Ironwood L gevuld met Lumberjack cherry pellets ingesteld op 135 gr. De Meater plus gaf een lagere temperatuur aan dan de Traeger dus wat hoger ingesteld om de Meater op 135 gr te krijgen.
Uiteindelijk duurde het garen tot 96 gr zo’n 7 uren. Duidelijk te zien is de stall van een half uur.
Het eind resultaat was een mooie rookring en heeft super lekker gesmaakt.
Een stuk buikspek van +/- 900 gram bij de slager gehaald en de Noskos Steak kruiden gebruikt voor de rub.
De Traeger Ironwood L gevuld met Lumberjack cherry pellets ingesteld op 135 gr. De Meater plus gaf een lagere temperatuur aan dan de Traeger dus wat hoger ingesteld om de Meater op 135 gr te krijgen.
Uiteindelijk duurde het garen tot 96 gr zo’n 7 uren. Duidelijk te zien is de stall van een half uur.
Het eind resultaat was een mooie rookring en heeft super lekker gesmaakt.