Beef en Steak

Bacon, bacon en bacon

 
 
 
 
 

Maccie

Gerijpt
Berichten
2.588
Vorige keer was de eerste keer dat ik bacon gemaakt heb. Dat was erg goed bevallen alleen was het zo snel op. Her en der kwamen er familieleden en vrienden langs die even wilden proeven. Voordat ik het wist was alles op....

Dat gaat me niet weer overkomen. Geen halve maatregelen dit keer.

Een halve buik van 6 kilo.... B-)


3 manieren
Maple syrup, maple syrup en smoked paprika, maple syrup smoked paprika en cayennepeper.


Na een week in de pekel


Op de Q ermee


Met die Greek Fire mooi op 100 graden kunnen houden op de meter. Dus zo'n 80/85 ter hoogte van het vlees.


4 uurtjes later





Het resultaat


Ik proef eigenlijk weinig verschil tussen de verschillende marinades. Ik heb te weinig smoked paprika en cayennepeper gebruikt ga ik vanuit.

Volgende keer maar eens langzaam opvoeren.

Bedankt voor het kijken.
 
Ziet er wel heel erg lekker uit
 
Dit is buikspekzonder zwoerd?
 
Maccie, als je volgende keer weer gaat proberen, doe er dan ook eentje bij met zwarte peper en Bourbon... dan krijg je die Maple Syrup en Bourbon cured... die is ZO GOED!  :D
 
Ziet er zeker lekker uit!!
 
De smaak verschillen zijn subtiel, de zoetigheid van de maple cured bacon is er wel, op de achtergrond. Dit maakt het in mijn ogen juist een mooi product. Het zoute van het spek, de bacon, maar ook net die subtiele hint naar zoetigheid.
 
Holkers zei:
De smaak verschillen zijn subtiel, de zoetigheid van de maple cured bacon is er wel, op de achtergrond. Dit maakt het in mijn ogen juist een mooi product. Het zoute van het spek, de bacon, maar ook net die subtiele hint naar zoetigheid.

De zoetigheid is inderdaad aanwezig. Alleen het verschil met de smoked paprika en de cayennepeper proef ik niet terug.
 
Terug
Bovenaan Onderaan