Zo wat een lekker weertje op mijn vrije dag! Tijd voor babybackribs.
Vanaf 13:00 liggen de ribs erop. Gisteren wat ervaring opgedaan met de MOINK Balls op lage temperatauur in mijn 57 OTP. Ik heb er nu voor gekozen om aan twee kanten kooltjes te leggen. Helaas nog wel met de weberbriketten. Ook heb ik een ovenschaal met water in de Q staan. De temperatuur is tot nog toe (15:10 uur) stabiel tussen de 100 en 110 graden, maar bij het inpakken van de ribs in alu met appelsap, kreeg ik de indruk dat 1 kant niet veel meer doet. Ik loop dus kans dat ik de Q later opnieuw moet aansteken of iig moet helpen.
De ribs hebben er 1 1/2 uur opgelegen en heb ze daarna dus ingepakt met appelsap. Ik laat ze nu 2 uur liggen om ze er daarna nog voor een uur op te leggen waarbij ik ze tussendoor 2 keer insmeer met een glace.
Zo zagen ze eruit nadat het vlies verwijderd was en ze in de rub (B&S Rib Rub) waren gewreven:
Nu moet ik er wel bijblijven vanwege de temperatuur. Ik hoop dat ik het iig haal tot half 5 voordat ik moet ingrijpen. De temp meet ik met de probe door een aardappel. Ik heb overigens na een uur met een tweede probe (1cm er vandaan zonder iets te raken) geconstateerd dat de werkelijke temp ongeveer 10 graden hoger ligt. Mogelijk komt dit door de aardappel. De probe steekt er ongeveer 7cm doorheen.
Vanaf 13:00 liggen de ribs erop. Gisteren wat ervaring opgedaan met de MOINK Balls op lage temperatauur in mijn 57 OTP. Ik heb er nu voor gekozen om aan twee kanten kooltjes te leggen. Helaas nog wel met de weberbriketten. Ook heb ik een ovenschaal met water in de Q staan. De temperatuur is tot nog toe (15:10 uur) stabiel tussen de 100 en 110 graden, maar bij het inpakken van de ribs in alu met appelsap, kreeg ik de indruk dat 1 kant niet veel meer doet. Ik loop dus kans dat ik de Q later opnieuw moet aansteken of iig moet helpen.
De ribs hebben er 1 1/2 uur opgelegen en heb ze daarna dus ingepakt met appelsap. Ik laat ze nu 2 uur liggen om ze er daarna nog voor een uur op te leggen waarbij ik ze tussendoor 2 keer insmeer met een glace.
Zo zagen ze eruit nadat het vlies verwijderd was en ze in de rub (B&S Rib Rub) waren gewreven:

Nu moet ik er wel bijblijven vanwege de temperatuur. Ik hoop dat ik het iig haal tot half 5 voordat ik moet ingrijpen. De temp meet ik met de probe door een aardappel. Ik heb overigens na een uur met een tweede probe (1cm er vandaan zonder iets te raken) geconstateerd dat de werkelijke temp ongeveer 10 graden hoger ligt. Mogelijk komt dit door de aardappel. De probe steekt er ongeveer 7cm doorheen.