- Berichten
- 546
Dankzij de topics van @PH met een F en @Barbeknoei goesting gekregen in Babi Pangang van het spit.
Dan ook aan de slag gegaan met de recepten van @Ewald. Bedankt daarvoor!
Het vlees exact geprepareerd volgens recept. Bij de saus nog wat extra toegevoegd: 3 extra EL bruine suiker, 1,5EL extra sojasaus, 1/2EL extra sesamolie.
Het was een zeer lekkere saus met heel veel lagen. Wel heel anders dan bij ons lokale Chinese restaurant. Daar is het veel meer een zoetzure saus, terwijl bij deze de tomaat toch erg aanwezig is.
Het vlees heeft uiteindelijk een 4-tal uren rondgedraaid. Voornamelijk aan 120-130°C. Laatste half uur rustig opgedreven tot een 180-200°C.
Wat een kleur! Wat een smaak!
Perfecte hoeveelheid zout voor mij. De five-spice zou voor mij nog iets feller mogen doorsmaken. Maar dan ben ik al aan het muggenziften.
Kerntemperatuur zat rond de 80-85°C. Nog verder doorgaren tot 94 zou er voor zorgen dat de buitenkant zwart zou worden, dus maar niet gedaan.
Het vlees afgehaald en in aluminiumfolie ingepakt. Dan de kamado aangevuld met een vuurhete kolenstarter.
Wok erop en op kleine 10 minuten Nasi Goreng gemaakt volgens recept van Bbq Helden: https://bbq-helden.nl/recepten/nasi-gegrilde-kip
(Heb wel 3 tl trassi toegevoegd ipv 1.)
Wokken gaat zo snel dat ik natuurlijk weer vergeten ben om er een foto van te maken.
Het eindresultaat was smullen!!
Wel een heel werkje...
Nu moe, maar voldaan.
Actiefilmpje:
Dan ook aan de slag gegaan met de recepten van @Ewald. Bedankt daarvoor!
Het vlees exact geprepareerd volgens recept. Bij de saus nog wat extra toegevoegd: 3 extra EL bruine suiker, 1,5EL extra sojasaus, 1/2EL extra sesamolie.
Het was een zeer lekkere saus met heel veel lagen. Wel heel anders dan bij ons lokale Chinese restaurant. Daar is het veel meer een zoetzure saus, terwijl bij deze de tomaat toch erg aanwezig is.
Het vlees heeft uiteindelijk een 4-tal uren rondgedraaid. Voornamelijk aan 120-130°C. Laatste half uur rustig opgedreven tot een 180-200°C.
Wat een kleur! Wat een smaak!
Perfecte hoeveelheid zout voor mij. De five-spice zou voor mij nog iets feller mogen doorsmaken. Maar dan ben ik al aan het muggenziften.
Kerntemperatuur zat rond de 80-85°C. Nog verder doorgaren tot 94 zou er voor zorgen dat de buitenkant zwart zou worden, dus maar niet gedaan.
Het vlees afgehaald en in aluminiumfolie ingepakt. Dan de kamado aangevuld met een vuurhete kolenstarter.
Wok erop en op kleine 10 minuten Nasi Goreng gemaakt volgens recept van Bbq Helden: https://bbq-helden.nl/recepten/nasi-gegrilde-kip
(Heb wel 3 tl trassi toegevoegd ipv 1.)
Wokken gaat zo snel dat ik natuurlijk weer vergeten ben om er een foto van te maken.
Het eindresultaat was smullen!!
Wel een heel werkje...
Nu moe, maar voldaan.
Actiefilmpje: