Beef en Steak

Asian Style Ribs

 

Ferry_Nice

Sprokkelaar
Berichten
25
Voor het eerst net iets andere spareribs dan dat ik normaal doe, en deze ga ik vaker maken!
Gister een marinade gemaakt van sojasaus, ketjap manis, honing, sambal, donkere basterdsuiker, ui en knoflook. De rib er mee ingesmeerd en daarna gevacumeerd.
1000031500.jpg
1000031501.jpg
1000031502.jpg

Vandaag was het tijd om de spareribs op de 3-2-1 methode te gaan bereiden.
1000031555.jpg

Lekker met wat kersenhout eerst lekker 3 uurtjes roken.
1000031558.jpg
1000031559.jpg

Daarna met roomboter, licht bruine basterdsuiker en honing 2 uurtjes ingepakt.
1000031560.jpg
1000031561.jpg

Alleen nog even de de finishing touch, aflakken met zelfgemaakte ketjap-tijm sausje, 30 minuutjes.
Sausje gemaakt van: knoflook, ketjap, bruine basterdsuiker,worcestersaus, gedroogde tijm en beetje beper. Dit in een pannetje 10 minuten koken en wat binden met een papje van bloem en water
1000031563.jpg

Ik moet zeggen, het eindresultaat mocht er zeker wezen!
Tot het laatste botje opgegaan.
Altijd leuk om iets nieuws te proberen en dat het dan zo'n lekker resultaat heeft!
 
Laatst bewerkt:
Die zien er super uit!

Was de smaak beter in het vlees getrokken dan met een rub?
 
Dat zijn heerlijke ribbels geworden! Weer eens wat anders dan de “ standaard “ ribs
 
Zo wauw dat zijn nog eens glimmende ribben 🤩 schitterend gemaakt!!
 
Lekkere ribbels.
Out of the box denken is ook voor de Q recepten een aanrader.
Schuif maar door.
 
Zoo die zien er heerlijk. Die ga ik ook eens proberen 😋
 
Dat is top spul zeg! Zo iets ga ik binnenkort ook eens doen!

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan