- Berichten
- 25
Voor het eerst net iets andere spareribs dan dat ik normaal doe, en deze ga ik vaker maken!
Gister een marinade gemaakt van sojasaus, ketjap manis, honing, sambal, donkere basterdsuiker, ui en knoflook. De rib er mee ingesmeerd en daarna gevacumeerd.
Vandaag was het tijd om de spareribs op de 3-2-1 methode te gaan bereiden.
Lekker met wat kersenhout eerst lekker 3 uurtjes roken.
Daarna met roomboter, licht bruine basterdsuiker en honing 2 uurtjes ingepakt.
Alleen nog even de de finishing touch, aflakken met zelfgemaakte ketjap-tijm sausje, 30 minuutjes.
Sausje gemaakt van: knoflook, ketjap, bruine basterdsuiker,worcestersaus, gedroogde tijm en beetje beper. Dit in een pannetje 10 minuten koken en wat binden met een papje van bloem en water
Ik moet zeggen, het eindresultaat mocht er zeker wezen!
Tot het laatste botje opgegaan.
Altijd leuk om iets nieuws te proberen en dat het dan zo'n lekker resultaat heeft!
Gister een marinade gemaakt van sojasaus, ketjap manis, honing, sambal, donkere basterdsuiker, ui en knoflook. De rib er mee ingesmeerd en daarna gevacumeerd.
Vandaag was het tijd om de spareribs op de 3-2-1 methode te gaan bereiden.
Lekker met wat kersenhout eerst lekker 3 uurtjes roken.
Daarna met roomboter, licht bruine basterdsuiker en honing 2 uurtjes ingepakt.
Alleen nog even de de finishing touch, aflakken met zelfgemaakte ketjap-tijm sausje, 30 minuutjes.
Sausje gemaakt van: knoflook, ketjap, bruine basterdsuiker,worcestersaus, gedroogde tijm en beetje beper. Dit in een pannetje 10 minuten koken en wat binden met een papje van bloem en water
Ik moet zeggen, het eindresultaat mocht er zeker wezen!
Tot het laatste botje opgegaan.
Altijd leuk om iets nieuws te proberen en dat het dan zo'n lekker resultaat heeft!
Laatst bewerkt: