BasBQ
Beef en Steak

Apple brined turkey

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.183
Ik ga deze week een kalkoen volgens Noskos recept klaarmaken.
Mijn kalkoen is wel maar een 3 kg.
Ik denk dat ik dan minder brine moet maken, zeker al minder zout gebruiken.
Anders word de kalkoen te zout vrees ik.
Wat denken jullie 2/3 van alle ingrediënten voor de brine?

 
Laatst bewerkt:
Na nog een keertje het filmpje van Noskos te bekijken ,besloten de brine te maken volgens recept.
24 uur is toch een korte pekel periode.
Morgen ochtend kan de kalkoen in de brine.
Dus donderdag kalkoen bereiden.
Twijfel nu nog of ik de kalkoen op de spit ga zetten of toch maar op de chicken stand.
Zal van de volgende stappen wat foto's maken, dan is alles wat duidelijker.
 
Kalkoen daarstraks uit de brine genomen en alvast droog gedept.
Staat nu in de koelkast om te drogen.
Morgen middag in de Q

IMG_20230419_173609.jpg


IMG_20230419_173002.jpg
 
Leuk om te zien dit gerecht is beetje traditie met kerst .

ik denk dat je hert met het zout wel goed hebt aangepakt.

suc6 er verder mee
 
De vogel lag al in de vriezer van rond kerst🙂 werd dus stilaan tijd om hem klaar te maken.
 
Kalkoen 🦃 is intussen gegaard en verorberd.
Lekker, sappig en een krokant vel 👍
Top recept bedankt aan @noskos .
Mijn moeder begreep wel niet waarom dat er een ijspak
op die kip lag 😆

IMG_20230420_170002.jpg


IMG_20230420_155221.jpg


IMG_20230420_134105.jpg
 
Daarnet de karkas leeg geplukt, zeker nog 300 gr vlees.
Ga er morgen een kalkoen curry van maken denk ik😋
 
Je bent vroeg met de kerstkalkoen 😜
 
Super recept staat hier met stip op 1.
 
Niet te vroeg.
Te laat eigenlijk, zat al een tijdje in de vriezer.
Dit recept kan gans het jaar denk ik👍
Ook met kip.
 
Terug
Bovenaan Onderaan