Beef en Steak

Alles over SpareRibs

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Mac
  • Startdatum Startdatum
 
 
 
 

Mac

Gerijpt
Berichten
3.379
Laatst kwam het al een keer ter sprake, misschien is het leuk een apart draadje te hebben, over alles wat met SpareRibs te maken heeft.

Post in dit draadje alles wat je over SpareRibs kwijt wilt, of wilt weten.

Bijvoorbeeld:
  • Heb je SpareRibs gemaakt, post hier je foto's
  • Alles wat je altijd heb willen vragen
  • Jouw ervaringen (goede, maar ook slechte)
  • Waar haal jij je SpareRibs ? Makro, sligro, slager, B&S etc.
  • Wat zijn jouw favoriete SpareRibs ?
  • En ga zo maar door

Suc6

Mac
 
Ik zou zeggen begin er maar aan Mac ;)
 
Sorry voor het wachten, moest nog foto's van mijn camera halen, en uploaden.

Helaas, doordat ik in een rouwstemming was (door mijn beschadigd ontvangen WSM), was ik er niet helemaal meer bij met mijn hoofd, met het maken van de foto's.
Maar bij deze, 2 foto's van de met Blues Hog gerubde SpareRibs. (ze waren overigens wel heerlijk, dank Dennis  ;) )

2-1-1 methode, en ingepakt met een beetje boter, bruine suiker, en honing.

7767627838_88ecbf80e8_z.jpg


7767625454_f05d357f93_z.jpg


Mac
 
Mooi! Ze glimmen als een hondel*l in de maneschijn :D
 
Ik zie ze op Bbq pitmasters ook altijd in de weer met bruine suiker, honing en knijpbare boter. Ze glimmen daardoor als een malle maar worden ze dan niet mierzoet?
 
Yep, moet je je rub dus op aanpassen.
 
Je bedoelt meer 'pop' door cayenne ?
 
Cayenne of zwarte peper, chipotle, szechuan, new mexico, guajillo, pequin, cascabel etc ;)
 
Het hangt er ook vanaf wanneer je de suikers toepast, de suikers van de rub zullen karamelliseren en dus minder zoet zijn, de suikers in de glaze zijn veel meer aanwezig in het eindproduct. Ik maak m'n glaze minder zoet door er bv appel cider of azijn door te doen.


 
Terug
Bovenaan Onderaan