- Berichten
- 1.184
Het heeft even geduurd maar 1 van mijn natste droogste bbq wensen is na lang wachten eindelijk uitgekomen: een overkapping waar ik mijn buitenkeuken in kan zetten
Het nieuwe huis is na een aanloop van 2 jaar eindelijk opgeleverd en na een aantal maanden buffelen zitten we ook al heerlijk op onze plek en is er ook weer mentale en fysieke ruimte om weer lekker te hobbyen op de Q. iets wat langere tijd verwaterde door omstandigheden.
Het is nog lang niet af maar er ontstaat ondertussen wel wat ruimte om na te denken over hoe ik de buitenkeuken wil aanpakken. Momenteel staat het meubel wat ik oorspronkelijk gebouwd heb op z'n plek maar ik speel al langere tijd met het idee om een L-meubel te bouwen in een combinatie van een stalen frame met houten elementen en een betonnen werkblad. Dat zal echt niet voor dit jaar zijn maar is wel tof om over na te denken.
Het meubel wat er nu staat, met aan de linkerkant de Weber en aan de rechterkant de egg, zal er dus nog wel even blijven. Tot dusver gooi ik gewoon alle glazen wanden open en trekt de rook prima weg maar het is geen lang-termijn oplossing.
Ik heb al allerlei oplossingen voorbij zien komen: buizen die uitkomen boven de Qs, buisventilatoren, grote afzuigkappen. Ik denk dat ik persoonlijk, en gezien het feit dat de opstelling in de toekomst ongetwijfeld gaat veranderen (zo wil ik heel graag een grotere steen- of RVS pizza oven er bij), de voorkeur heb voor een RVS afzuigkap.
Qua motor is mijn oog al gevallen op de rookgasventilator van gemimarket die op het forum ook al vaker voorbij gekomen is. Ik ben er alleen nog niet over uit hoe groot de afzuigkap moet zijn en hoe ik dat in de toekomst ga doen met de pizza oven die er eventueel bij komt.
Ga ik:
1. Een afzuigkap nemen over de hele breedte van het meubel? Is dat nodig? Kan het kleiner?
2. Laat ik de schoorsteen van de toekomstige pizza-oven uitkomen onder de afzuigkap of zou ik daarvoor een 2e dakdoorvoer maken?
3. Iets compleet anders doen omdat 1 van jullie een fantastisch idee heeft?
Even wat maten:
1. Het huidige meubel is 240cm breed en 86cm diep
2. De diepte van de overkapping (binnenzijde) is 270cm
Ik ben benieuwd naar jullie ideeën/feedback!

Het is nog lang niet af maar er ontstaat ondertussen wel wat ruimte om na te denken over hoe ik de buitenkeuken wil aanpakken. Momenteel staat het meubel wat ik oorspronkelijk gebouwd heb op z'n plek maar ik speel al langere tijd met het idee om een L-meubel te bouwen in een combinatie van een stalen frame met houten elementen en een betonnen werkblad. Dat zal echt niet voor dit jaar zijn maar is wel tof om over na te denken.
Het meubel wat er nu staat, met aan de linkerkant de Weber en aan de rechterkant de egg, zal er dus nog wel even blijven. Tot dusver gooi ik gewoon alle glazen wanden open en trekt de rook prima weg maar het is geen lang-termijn oplossing.
Ik heb al allerlei oplossingen voorbij zien komen: buizen die uitkomen boven de Qs, buisventilatoren, grote afzuigkappen. Ik denk dat ik persoonlijk, en gezien het feit dat de opstelling in de toekomst ongetwijfeld gaat veranderen (zo wil ik heel graag een grotere steen- of RVS pizza oven er bij), de voorkeur heb voor een RVS afzuigkap.
Qua motor is mijn oog al gevallen op de rookgasventilator van gemimarket die op het forum ook al vaker voorbij gekomen is. Ik ben er alleen nog niet over uit hoe groot de afzuigkap moet zijn en hoe ik dat in de toekomst ga doen met de pizza oven die er eventueel bij komt.
Ga ik:
1. Een afzuigkap nemen over de hele breedte van het meubel? Is dat nodig? Kan het kleiner?
2. Laat ik de schoorsteen van de toekomstige pizza-oven uitkomen onder de afzuigkap of zou ik daarvoor een 2e dakdoorvoer maken?
3. Iets compleet anders doen omdat 1 van jullie een fantastisch idee heeft?
Even wat maten:
1. Het huidige meubel is 240cm breed en 86cm diep
2. De diepte van de overkapping (binnenzijde) is 270cm
Ik ben benieuwd naar jullie ideeën/feedback!
Laatst bewerkt: