- Berichten
- 522
Hey Pittmasters,
Vanavond de grand finale van de oosterse thema avonden in huize Jachtfestijn. En een feest was het. Paar dagen geleden zijn de nodige varkenshazen al in de marinade gezet volgens het authentiek recept van DanBras. De geur was al veel belovend en het geheel is voor ruim 48 uur in de ziplock gegaan.
Echter zover was het nog niet. Want wat is een Oosterse thema avond zonder soep. Met regelmaat gaan wij naar Duitsland. Het ligt relatief om de hoek en je kunt er leuk shoppen. In de plaats Papenburg zit een heel klein Aziatisch restaurantje. En met klein bedoelen we 4 tafeltjes. We komen hier inmiddels ruim 12 jaar, en zijn elke keer onder de indruk van hetgeen hier wordt voorgeschoteld. E?n van de favoriete voorgerechten is de soep Tom Kha Gai, een Thaise kippensoep.
Voor de soep wordt 400 ml kokosmelk, 250 ml kippenbouillon en wat fijngesneden mesquite gerookte chipotle in de DO stoppen en aan de kook brengen. Zodra de soep kookt, hieraan 7 cm in plakjes gesneden laos, 8 citroenbladeren 5 strengels citroengras in grove stukken gesneden en met de achterkant van het mes gekneusd en 3 eetlepels vissaus toevoegen en het geheel 10 minuten laten koken. Hierna de laos, citroenbladeren en het citroengras verwijderen en er 150 gram in dunne plakjes gesneden champignons aan toevoegen en 5 minuten laten koken.
Het vuur op de lage stand zetten en 400 gram in reepjes gesneden kipfilet toevoegen en laten garen. De kipfilet dient wel zacht te blijven.
Tenslotte 400 ml kokosmelk toevoegen, sap van 2 geperste limoenen en een theelepel palmsuiker. Weer op temperatuur brengen en opdienen met wat verse korianderblaadjes op de soep en een lente ui (compleet) als staaf in de soep.
Een prachtige en frisse soep.
Voor het hoofdgerecht lagen de gemarineerde varkenshaas sateh's klaar. Ter ondersteuning van de sateh's is knoflook gehakt en in de olie gezet.
Omdat er in korte tijd relatief veel op de bbq moest gebeuren en de totale bbq tijd ongeveer 20-25 minuten zou bedragen is er gekozen om in plaats van de kamado de gas bbq te gebruiken, waarbij het vlees op beukenhout gerookt wordt.
Terwijl de sateh's boven het rokende beukenhout liggen te garen is op de bakplaat met arachide olie de champignons en ontbijtspek gelegd. Als dit bijna klaar is de gehakte knoflook in olie op de bakplaat erbij leggen en dit met een scheutje soja saus op smaak brengen. Voordat de knoflook bruin wordt dit met de champignos en ontbijtspek van het vuur nemen en bij de sateh's op het bord voegen.
Ondertussen zijn de in folie ingepakte maiskolven, in schil met zeezout en kruidenboter, ook gereed. Als rijst is er gekozen voor Thaise jasmijn rijst.
Al met al een smakelijke maaltijd, waarbij de marinade van DanBras opvallend mooi was. Overigens zou deze marinade ook een uitstekende basis voor jerk beef zijn. E?n van de recepten die ook het daglicht in de gaarkeukens van huize Jachtfestijn te zien krijgen.
Citroengras, laos en citroenbladeren, een belangrijke basis voor de Tom Kha Gai.
Mesquite gerookte chipotle...fijngesneden wordt dit in vele gerechten in de gaarkeukens van huize Jachtfestijn toegevoegd. Het brengt een onmiskenbare magie aan het eten.
DanBras gemarineerde varkenshaas sateh's na 48 uur in de ziplock gelegen te hebben. De geur is indrukwekkend en direct ontstaan er verschillende ideeen in de gaarkeukens over andere toepassingen hiervan.
Gehakte knoflook in olie. Deze met een scheutje soja saus heel kort aanzetten op de hete bakplaat. Ter ondersteuning van de sateh's.
Alles staat klaar, de bbq kan gestart worden.
Sateh's worden op beukenhout gerookt.
Ontbijtspek, champignons en gehakte knoflook met een scheutje soja saus. Dit ter ondersteuning van de sateh's.
Volle bak. Sateh's zijn al klaar en liggen op het warmhoud rooster. Op de grill liggen nog de maiskolven en op de bakplaat de champignons en ontbijtspek.
Tom Kha Gai
DanBras sateh....awesome
Knoflook, champignons en ontbijtspek ter ondersteuning van de sateh.
Mais gegaard in schil met zeezout en kruidenboter.
Vanavond de grand finale van de oosterse thema avonden in huize Jachtfestijn. En een feest was het. Paar dagen geleden zijn de nodige varkenshazen al in de marinade gezet volgens het authentiek recept van DanBras. De geur was al veel belovend en het geheel is voor ruim 48 uur in de ziplock gegaan.
Echter zover was het nog niet. Want wat is een Oosterse thema avond zonder soep. Met regelmaat gaan wij naar Duitsland. Het ligt relatief om de hoek en je kunt er leuk shoppen. In de plaats Papenburg zit een heel klein Aziatisch restaurantje. En met klein bedoelen we 4 tafeltjes. We komen hier inmiddels ruim 12 jaar, en zijn elke keer onder de indruk van hetgeen hier wordt voorgeschoteld. E?n van de favoriete voorgerechten is de soep Tom Kha Gai, een Thaise kippensoep.
Voor de soep wordt 400 ml kokosmelk, 250 ml kippenbouillon en wat fijngesneden mesquite gerookte chipotle in de DO stoppen en aan de kook brengen. Zodra de soep kookt, hieraan 7 cm in plakjes gesneden laos, 8 citroenbladeren 5 strengels citroengras in grove stukken gesneden en met de achterkant van het mes gekneusd en 3 eetlepels vissaus toevoegen en het geheel 10 minuten laten koken. Hierna de laos, citroenbladeren en het citroengras verwijderen en er 150 gram in dunne plakjes gesneden champignons aan toevoegen en 5 minuten laten koken.
Het vuur op de lage stand zetten en 400 gram in reepjes gesneden kipfilet toevoegen en laten garen. De kipfilet dient wel zacht te blijven.
Tenslotte 400 ml kokosmelk toevoegen, sap van 2 geperste limoenen en een theelepel palmsuiker. Weer op temperatuur brengen en opdienen met wat verse korianderblaadjes op de soep en een lente ui (compleet) als staaf in de soep.
Een prachtige en frisse soep.
Voor het hoofdgerecht lagen de gemarineerde varkenshaas sateh's klaar. Ter ondersteuning van de sateh's is knoflook gehakt en in de olie gezet.
Omdat er in korte tijd relatief veel op de bbq moest gebeuren en de totale bbq tijd ongeveer 20-25 minuten zou bedragen is er gekozen om in plaats van de kamado de gas bbq te gebruiken, waarbij het vlees op beukenhout gerookt wordt.
Terwijl de sateh's boven het rokende beukenhout liggen te garen is op de bakplaat met arachide olie de champignons en ontbijtspek gelegd. Als dit bijna klaar is de gehakte knoflook in olie op de bakplaat erbij leggen en dit met een scheutje soja saus op smaak brengen. Voordat de knoflook bruin wordt dit met de champignos en ontbijtspek van het vuur nemen en bij de sateh's op het bord voegen.
Ondertussen zijn de in folie ingepakte maiskolven, in schil met zeezout en kruidenboter, ook gereed. Als rijst is er gekozen voor Thaise jasmijn rijst.
Al met al een smakelijke maaltijd, waarbij de marinade van DanBras opvallend mooi was. Overigens zou deze marinade ook een uitstekende basis voor jerk beef zijn. E?n van de recepten die ook het daglicht in de gaarkeukens van huize Jachtfestijn te zien krijgen.
Citroengras, laos en citroenbladeren, een belangrijke basis voor de Tom Kha Gai.
![image_zps05d4fc6a.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zps05d4fc6a.jpg)
Mesquite gerookte chipotle...fijngesneden wordt dit in vele gerechten in de gaarkeukens van huize Jachtfestijn toegevoegd. Het brengt een onmiskenbare magie aan het eten.
![image_zps9aad88e6.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zps9aad88e6.jpg)
DanBras gemarineerde varkenshaas sateh's na 48 uur in de ziplock gelegen te hebben. De geur is indrukwekkend en direct ontstaan er verschillende ideeen in de gaarkeukens over andere toepassingen hiervan.
![image_zps52e6017b.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zps52e6017b.jpg)
Gehakte knoflook in olie. Deze met een scheutje soja saus heel kort aanzetten op de hete bakplaat. Ter ondersteuning van de sateh's.
![image_zps7036dcb4.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zps7036dcb4.jpg)
Alles staat klaar, de bbq kan gestart worden.
![image_zps4853a5b1.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zps4853a5b1.jpg)
Sateh's worden op beukenhout gerookt.
![image_zpsa1dd3d5f.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zpsa1dd3d5f.jpg)
Ontbijtspek, champignons en gehakte knoflook met een scheutje soja saus. Dit ter ondersteuning van de sateh's.
![image_zpscc7a0b82.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zpscc7a0b82.jpg)
Volle bak. Sateh's zijn al klaar en liggen op het warmhoud rooster. Op de grill liggen nog de maiskolven en op de bakplaat de champignons en ontbijtspek.
![image_zpsc2c08bc3.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zpsc2c08bc3.jpg)
![image_zpsc8da061f.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zpsc8da061f.jpg)
Tom Kha Gai
![image_zps6c166938.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zps6c166938.jpg)
DanBras sateh....awesome
![image_zpse2a544b9.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zpse2a544b9.jpg)
Knoflook, champignons en ontbijtspek ter ondersteuning van de sateh.
![image_zps250062bc.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zps250062bc.jpg)
Mais gegaard in schil met zeezout en kruidenboter.
![image_zpsfc7e9f30.jpg](http://i1119.photobucket.com/albums/k621/teddo6/image_zpsfc7e9f30.jpg)