- Berichten
- 2.026
Bij ons thuis zijn ABT’s (Atomic Buffalo Turds) inmiddels vaste prik. Elk feestje, elke borrel of zomaar een gezellig samenzijn – er komt gegarandeerd een schaal ABT’s op tafel. Voor het eerst zagen we ze voorbij komen op de site van Noskos, en sindsdien zijn we verkocht. En eerlijk: je hebt eigenlijk nooit een excuus nodig om ze te maken… maar Baconday is natuurlijk wél een heel goed argument
.
Het mooie van ABT’s is dat ze super simpel zijn om te maken, maar altijd indruk maken. Dit heb je nodig:
Oude kaas
Jalapeño’s
Roomkaas
Je favoriete rub
Bacon
Zo maak je ze:
1. Halveer de jalapeño’s en verwijder de meeste zaadjes. Laat er gerust een paar zitten – een onverwacht pittig hapje zorgt juist voor wat spanning aan tafel
.
2. Meng de roomkaas, oude kaas en je favoriete rub goed door elkaar. Zelf bak ik vaak wat spek uit en meng dat er ook nog doorheen, voor extra smaak.
3. Vul de jalapeño’s met dit mengsel en wikkel ze strak in een plak bacon. Strooi er nog een dun laagje rub overheen.
4. Leg ze op de BBQ. Ik zet de temperatuur meestal rond de 180 graden – dan wordt de bacon mooi knapperig en zijn ze precies goed. Op een lagere temperatuur kan natuurlijk ook, alleen moet je dan wat langer geduld hebben.
En dan is het simpel: eraf halen, laten afkoelen tot ze nét eetbaar zijn, en genieten maar.
ABT’s zijn zo’n gerechtje waar iedereen vrolijk van wordt. Het pittige van de jalapeño, de romigheid van de kaas en het zoute, knapperige spek… echt een perfecte combinatie.
Bedankt voor het lezen.

Het mooie van ABT’s is dat ze super simpel zijn om te maken, maar altijd indruk maken. Dit heb je nodig:
Oude kaas
Jalapeño’s
Roomkaas
Je favoriete rub
Bacon
Zo maak je ze:
1. Halveer de jalapeño’s en verwijder de meeste zaadjes. Laat er gerust een paar zitten – een onverwacht pittig hapje zorgt juist voor wat spanning aan tafel

2. Meng de roomkaas, oude kaas en je favoriete rub goed door elkaar. Zelf bak ik vaak wat spek uit en meng dat er ook nog doorheen, voor extra smaak.
3. Vul de jalapeño’s met dit mengsel en wikkel ze strak in een plak bacon. Strooi er nog een dun laagje rub overheen.
4. Leg ze op de BBQ. Ik zet de temperatuur meestal rond de 180 graden – dan wordt de bacon mooi knapperig en zijn ze precies goed. Op een lagere temperatuur kan natuurlijk ook, alleen moet je dan wat langer geduld hebben.
En dan is het simpel: eraf halen, laten afkoelen tot ze nét eetbaar zijn, en genieten maar.
ABT’s zijn zo’n gerechtje waar iedereen vrolijk van wordt. Het pittige van de jalapeño, de romigheid van de kaas en het zoute, knapperige spek… echt een perfecte combinatie.
Bedankt voor het lezen.