B
bruinewou
Gast
Hier een complete bbq-beginner.
Mijn ouders hebben altijd elektrisch "gebarbecued" want "gedoe met rook". Nu heb ik een tijd geleden gegeten bij Beers&Barrels te Utrecht, waar het vlees bereid wordt op een BGE.
Nog nooit zulk lekker vlees gehad. Later bij vrienden ook heerlijk rokerig vlees van een echte barbecue gehad. Ik dacht: dat wil ik ook! Voor Sinterklaar het boek Smokey Goodness gehad en ik ben erg enthousiast. E?n ding ontbreekt nog: een barbecue.
Het liefts kocht ik meteen een Big Green Egg met alle accesoires, maar ik ben een student en dat zit er echt nog niet in. Voor mijn verjaardag vraag ik een barbecue, maar ik heb niet echt een idee wat ik moet hebben. Wat wil ik ermee: direct en indirect grillen, op lage temperatuur bijvoorbeeld een kipje garen en uiteindelijk eens pulled pork proberen. Nu twijfel ik tussen een normale kogelbarbecue of een kleine keramische. Daarom hoor ik graag wat jullie er van vinden! Budget: ongeveer 350 euro tot max 500 met meer eigen inleg. Zelf dacht ik dat deze geschikt is, onder meer omdat er veel accesoires voor zijn:
https://www.bbqwinqel.nl/houtskool-barbecues/194-weber-master-touch-gbs-system-edition-57cm-black-0077924033025.html
Maar een kleine kamado (https://www.bol.com/nl/p/kamado-barbecue-grill-smoker-keramisch-76-cm/9200000043012299/?suggestionType=typedsearch) lijkt me ook erg tof, alleen tja, die zijn klein.
Verdere beginnerstips zijn ook meer dan welkom!
Bedankt,
Michiel
Mijn ouders hebben altijd elektrisch "gebarbecued" want "gedoe met rook". Nu heb ik een tijd geleden gegeten bij Beers&Barrels te Utrecht, waar het vlees bereid wordt op een BGE.
Nog nooit zulk lekker vlees gehad. Later bij vrienden ook heerlijk rokerig vlees van een echte barbecue gehad. Ik dacht: dat wil ik ook! Voor Sinterklaar het boek Smokey Goodness gehad en ik ben erg enthousiast. E?n ding ontbreekt nog: een barbecue.
Het liefts kocht ik meteen een Big Green Egg met alle accesoires, maar ik ben een student en dat zit er echt nog niet in. Voor mijn verjaardag vraag ik een barbecue, maar ik heb niet echt een idee wat ik moet hebben. Wat wil ik ermee: direct en indirect grillen, op lage temperatuur bijvoorbeeld een kipje garen en uiteindelijk eens pulled pork proberen. Nu twijfel ik tussen een normale kogelbarbecue of een kleine keramische. Daarom hoor ik graag wat jullie er van vinden! Budget: ongeveer 350 euro tot max 500 met meer eigen inleg. Zelf dacht ik dat deze geschikt is, onder meer omdat er veel accesoires voor zijn:
https://www.bbqwinqel.nl/houtskool-barbecues/194-weber-master-touch-gbs-system-edition-57cm-black-0077924033025.html
Maar een kleine kamado (https://www.bol.com/nl/p/kamado-barbecue-grill-smoker-keramisch-76-cm/9200000043012299/?suggestionType=typedsearch) lijkt me ook erg tof, alleen tja, die zijn klein.
Verdere beginnerstips zijn ook meer dan welkom!
Bedankt,
Michiel