Beef en Steak

50 kilo vrije uitloopvarken in de vriezer

  • Onderwerp starter Onderwerp starter AV
  • Startdatum Startdatum

AV

Gemarineerd
Berichten
1.190
we hebben de afgelopen dagen  een half scharrelvarkenvlees in de vriezer verwerkt. 8)
50 kilo scharrelvlees voor 3 euro p/kilo. :D

enkele plaatjes..van t laatse wat vanavond verwerkt werdt.
ribben en varkenhaas
DSCF0587_zpsd8611a9a.jpg


DSCF0585_zps690dbf78.jpg

DSCF0586_zps5f1a71ec.jpg


heb ik van de slachter een homp entrecote kado gehad.
k heb eingelijk niks met snel plankgas  rundvlees.
kan ik deze ook langzaam in de smoker garen. ?
of maak ik een lekker hapje voor mn hond hiervan.


 
Mooi, verwerk je het ook zelf of wordt dat voor je gedaan?

Je zou je entrecote low kunnen garen tot bijna de gewenste temperatuur en dan nog even direct boven het vuur om de buitenkant een mooi kleurtje te geven. Net zoals bij prime rib gedaan wordt zeg maar.
 
50 Kilo, wow daar zou ik wel wat mee kunnen denk ik  :P
 
70% van deze partij verwerk ik zelf.
nl ik pik bij thuiskomst een stuk vlees uit de pan en proef voor.
eet mn deel tijdens t eten.
en eet terwijl de anderen een toetje eten de resten vlees op wat overblijft.

zal is wat gaan inlezen over die entrecote ,want al dat mooie vlees inmaken erecteerd mn smaakpesen en dus  mot  dr binnenkort wat  op de smoker .
 
Boldeagle zei:
50 Kilo, wow daar zou ik wel wat mee kunnen denk ik  :P

zal posten wanneer de volgende mesting rijp voor de slacht is.
dus dan roept u maar.
ZO Drenthe is afhaal locatie.
maar  dr is vast ook wel een beun varkensmester in jouw omgeving
 
kijk, dat zijn nog eens ribben! jumjum!
 
Mag je wel een behoorlijke vriezer hebben ;).
 
Pff... 't zou niet eens in mijn vriezer passen denk ik :) Althans.. niet zonder ruzie met m'n vrouw dan, want al het ijs/brood/patat/etc mag er dan wel eerst uit worden gehaald :)
 
tis een gemiddelde maat vrieskist ,
en moet zo een partij 4 dagen elke dag wel een paar x door elkaar halen om alles diep bevroren te krijgen.
uiteindelijk zit in invries gedeelte vol nu met vers bevroren vlees,en dat is een 3e deel van de vriezer.

andere gedeelte zit nog vol met oud vlees/snacks/ eigen gemaakte voorgebakken patat :P en niet te vergeten div soorten ijs 8)

ik krijg wel een probleem, want aankomende week zijn de dreuge en verse metworsten klaar.
en dr komt nog een partij doorgemeste mestkippen van schoon 4 kilo/stuk aan.








 
Tja... ik doe het niet graag natuurlijk, maar anders wil ik me best opofferen om je van een paar strengen ribs te verlossen  :D 8)
 
:D wat denk je dat av  zal opofferen :-\

dit hele weekend patat en snacks .
heel veel ijs na.
en de groene kliko vullen :o

mannen mocht er in toekomst een mooie partij ribben gebracht worden,en ik kan ze niet an dan doe ik ze tegen kostprijs in  de aanbieding hiero
 
groene kliko? das bij ons oud papier :P
 
klikokleur maakt nie uit,as je maar doet dat  alsof je afval scheidt.

was ffn terugbladeren in photobucket,en vond deze.waaronder ook mn eigen 50 kilo 8)
maart26006.jpg


 
Die hebben geen stress!
 
das ook de bedoeling.
komt de smaak ten goede.
iets van winwin .
alleen al de smaak van dat dunne laagje uitgebakkenvet spek bij de pannekoeken of borrelhap
 
Terug
Bovenaan Onderaan