Beef en Steak

4 gerechten met een Aziatische twist (kip, garnalen, atjar, paksoi)

 
 
 
 

Peter64

BBQ Junkie
Berichten
5.008
Als aanloop naar de “Blue Monday” wederom een kille, grijze zaterdag.
In huize “P64” toch de warmte gezocht in wat gerechten met een oosterse twist.

IMG_5335.JPG



Kippenkarbo met hoisinsaus (naar een recept van Julius Jaspers)
3 kipkarbonaatjes
Marinade
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 ml hoisinsaus
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • 3 el sesamolie
  • 50 ml kippenboillon
Marinade: olie op temperatuur brengen, knoffie persen, alle overige erbij, doorroeren en in laten koken. Af laten koelen.
Tezamen met de kipkarbo’s in een zipzakje en een nacht laten marineren. Geregeld draaien.
Uit laten lekken. De marinade opkoken en later gebruiken voor het insmeren van de kip op de Q.
Grillen tot een kerntemp van > 72 C.

Atjar taugé

  • 1 bakje taugé
  • 1 winterpeen in sliertjes’
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • Plakje gember
  • 150 ml kruidenazijn, 150 ml water, 3 el suiker, 1 tl gemberpoeder voor het zuur
Snij alles fijn en meng door elkaar
Verhit het azijnmengsel. Proef naar smaak.
Giet dit op de gemengde groenten, laat af koelen met geregeld doorscheppen en zet dan een dag in de koelkast

Sambal goreng udang uit de skillet
12 Garnalen (ontdooid)
Marinade
  • 2 el oljfolie
  • 2 el sesamolie Knoflook grilolie
  • 3 teentjes knoflook (kneuzen en hakselen)
  • 1 á 2 Sjalotjes (gesnipperd
  • 1 á 2 Rode pepers (naar believen, gesnipperd)
  • 1 Limoen, schil geraspt en daarna uitgeperst
  • 3 tl. djahé (gemberpoeder
  • 1 tl. sereh (citroengras)
  • 1 tl. ketoembar (koriander)
Meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar. Voeg de garnalen toe. Goed doorscheppen en 4h laten marineren.
Stook de skillet warm, doe er wat olie in. Bak het gehele gehele mengsel en laat daarna 10 min rustig stoven.

Paksoi
1 paksoi
Marinade / saus
  • 1 el olijfolie,
  • 1 el sesamolie
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 knoffie teentje, gekneusd en gehakseld
  • 2 el black soy (Pal River Bridge)
  • 0,5 geperste limoen
Maak de marinade / saus warm
De paksoi half doorsnijden en boven de kolen grillen tot deze licht begint te verkleuren.
Daarna omdraaien, insoppen met de marinade en rondom grillen. (mijn marinade was te ver ingedikt)
Daarna bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.

O ja, het koken van de witte rijst staat op het pak.

Eet smakelijk.

IMG_5329.jpg



IMG_5332.JPG
IMG_5333.JPG
IMG_5336.JPG
 
Laatst bewerkt:
Dat ziet er allemaal heerlijk uit.

Deze ga ik onthouden, daar maak ik er hier ook een paar heel blij mee. 😋
 
Dat ziet er goed uit zeg, die kip en paksoi ga ik zeker eens maken. Dank voor het delen!
 
Ziet er maar goed , lekker totaal maaltje 👌
 
Dat ziet er weer fantastisch uit Peter. Hier krijg je direct honger van. Top
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Weer een mooie sessie Peter

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan