- Berichten
- 5.008
Als aanloop naar de “Blue Monday” wederom een kille, grijze zaterdag.
In huize “P64” toch de warmte gezocht in wat gerechten met een oosterse twist.
Kippenkarbo met hoisinsaus (naar een recept van Julius Jaspers)
3 kipkarbonaatjes
Marinade
Tezamen met de kipkarbo’s in een zipzakje en een nacht laten marineren. Geregeld draaien.
Uit laten lekken. De marinade opkoken en later gebruiken voor het insmeren van de kip op de Q.
Grillen tot een kerntemp van > 72 C.
Atjar taugé
Verhit het azijnmengsel. Proef naar smaak.
Giet dit op de gemengde groenten, laat af koelen met geregeld doorscheppen en zet dan een dag in de koelkast
Sambal goreng udang uit de skillet
12 Garnalen (ontdooid)
Marinade
Stook de skillet warm, doe er wat olie in. Bak het gehele gehele mengsel en laat daarna 10 min rustig stoven.
Paksoi
1 paksoi
Marinade / saus
De paksoi half doorsnijden en boven de kolen grillen tot deze licht begint te verkleuren.
Daarna omdraaien, insoppen met de marinade en rondom grillen. (mijn marinade was te ver ingedikt)
Daarna bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.
O ja, het koken van de witte rijst staat op het pak.
Eet smakelijk.
In huize “P64” toch de warmte gezocht in wat gerechten met een oosterse twist.
Kippenkarbo met hoisinsaus (naar een recept van Julius Jaspers)
3 kipkarbonaatjes
Marinade
- 2 el zonnebloemolie
- 100 ml hoisinsaus
- 4 teentjes geperste knoflook
- 3 el sesamolie
- 50 ml kippenboillon
Tezamen met de kipkarbo’s in een zipzakje en een nacht laten marineren. Geregeld draaien.
Uit laten lekken. De marinade opkoken en later gebruiken voor het insmeren van de kip op de Q.
Grillen tot een kerntemp van > 72 C.
Atjar taugé
- 1 bakje taugé
- 1 winterpeen in sliertjes’
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- Plakje gember
- 150 ml kruidenazijn, 150 ml water, 3 el suiker, 1 tl gemberpoeder voor het zuur
Verhit het azijnmengsel. Proef naar smaak.
Giet dit op de gemengde groenten, laat af koelen met geregeld doorscheppen en zet dan een dag in de koelkast
Sambal goreng udang uit de skillet
12 Garnalen (ontdooid)
Marinade
- 2 el oljfolie
- 2 el sesamolie Knoflook grilolie
- 3 teentjes knoflook (kneuzen en hakselen)
- 1 á 2 Sjalotjes (gesnipperd
- 1 á 2 Rode pepers (naar believen, gesnipperd)
- 1 Limoen, schil geraspt en daarna uitgeperst
- 3 tl. djahé (gemberpoeder
- 1 tl. sereh (citroengras)
- 1 tl. ketoembar (koriander)
Stook de skillet warm, doe er wat olie in. Bak het gehele gehele mengsel en laat daarna 10 min rustig stoven.
Paksoi
1 paksoi
Marinade / saus
- 1 el olijfolie,
- 1 el sesamolie
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1 knoffie teentje, gekneusd en gehakseld
- 2 el black soy (Pal River Bridge)
- 0,5 geperste limoen
De paksoi half doorsnijden en boven de kolen grillen tot deze licht begint te verkleuren.
Daarna omdraaien, insoppen met de marinade en rondom grillen. (mijn marinade was te ver ingedikt)
Daarna bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.
O ja, het koken van de witte rijst staat op het pak.
Eet smakelijk.
Laatst bewerkt: