Beef en Steak

4.5 kilo Rundernek (Smokey goodness style)

 

Robert-HJD

Sprokkelaar
Berichten
33
Gisteren voor het eerst pulled beef gemaakt volgens het recept van Jord Althuizen.

In de avond alle voorbereidingen gedaan.



Hierna in de dry-rub gezet/opgebonden en vacu?m gezogen.




De volgende ochtend de bbq klaar gemaakt voor gebruik.
Eerst 3 uur indirect gerookt aan het spit.



Daarna eraf gehaald en ingepakt in een ovenschaal met margarine/runderfond. En 5 uur verder laten garen totdat de kerntempratuur 80 graden was.

Hier heb ik het nadeel van gas ook ontdekt, de temperatuur begon plotseling te zakken..
Toen ik keek zag ik geen vlammen meer.
Snel de reserve fles aangesloten en hij kon weer door 😂



Nu lekker pullen en de saus er over en doorroeren



Het was zeer goed van smaak alleen hier een daar taai waardoor je niet goed kon pullen...

Vandaag het geen wat over is heel de dag laten sudderen in de pan.


En de rest vacu?m gezogen en de vriezer in 👍👍
 
Goed bezig!
 
Mooi
 
Bedankt voor de reacties en thx voor de tip Ceriel!

Vandaag nog de hele dag op het vuur gestaan.
Heeft nog ongeveer de zelfde smaak en valt nu perfect uit elkaar 👍👍
 
+1

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
Lekker yum

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Lekker hoor!
 
Ik ben het helemaal met Ceriel eens, verder doorgaren. Vanaf 90? prikken met de voeler van je thermometer, die moet erin gaan als boter. Zo niet dan nog iets verder en weer prikken.
 
Dankjewel Noskos!
Het recept van jou MOINK balls viel hier ook erg in de smaak.
Schoonfamilie bleef hier eten en binnen een paar  minuten was de hele schaal al leeg 👍👍
 
De smaak was perfect, volgende keer alleen wat langer er op laten liggen.

Op het begin dacht ik met de saus wat moet dit worden maar hoe langer het aan het koken was hoe lekkerder het werd.
(Werd een soort van pittige jachtsaus qua smaak)
 
Krijg er trek van.... stoofpot ziet er ook lekker uit!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan