Beef en Steak

3-2-1

De 3-2-1 word gebruikt bij het maken van spareribs.
En niet bij het maken van PP.
 
3-2-1 is een manier om spareribs te garen in de barbecue. En dan hebben we het over echte spareribs, wat wij hier buikribben of belly ribs noemen. De smoker staat dan op zo'n 107?C / 225?F, je doet je ribben er 3 uur zo in met wat rookhout, daarna haal je ze eraf en wikkel je ze in folie en legt ze terug, na die twee uur haal je de folie er af en laat je ze nog een uurtje een beetje opstijven in de smoker omdat ze van die tijd in de folie zacht worden.

Bij wat we hier als spareribs kopen, baby backs in de VS hou ik meestal 2-0,45-1 aan, dan zijn ze goed.

Zie ook: http://www.bbq-nl.com/2010/03/3-2-1-methode-spareribs.html

 
En zo heeft iedereen zijn eigen tijd.
Ik houd 2.5-1.5-0.5 aan.
 
ze hebben al netjes uitgelegd hoe en wat, ik kan er werkelijk niets meer aan toevoegen.
Heb wel een vraag: wil je foto's maken en met ons delen?
 
@Mike, ik vind mijn ribben te zacht worden zo lang in de folie, zeker als je ze de stevigheid wilt geven van wedstrijdribben. Je moet een hapje uit het vlees kunnen nemen zonder dat de rest mee komt van het botje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan