BasBQ
Beef en Steak

28 okt 23 - Open NK Culinair Wild BBQ

SandyMan

Gerijpt
Berichten
2.783
Bron: https://www.hogeveluwe.nl/nl/agenda/open-nk-culinair-wild-bbq

28 Oktober 2023
Locatie: de Hoge Veluwe
--------

Praktische informatie​

Data: 28 oktober 2023
Tijdstip: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: Evenemententerrein
Prijs: gratis (excl. entree Park)
Reserveren is niet nodig

---------

Tijdens het Open NK Culinair Wild BBQ op zaterdag 28 oktober strijden de beste BBQ-teams uit binnen-en buitenland tegen elkaar.
Met lokaal wild bereiden de teams gerechten op sterren-niveau, met gebruik van niet meer dan een barbecue. Een jury van meesterkoks en sterrenchefs beoordeelt de vier verschillende gerechten.
De nadruk bij barbecueën is de afgelopen jaren verschoven van veel goedkoop vlees en een snelle bereiding naar het kiezen van mooie ingrediënten en tijd nemen om maximale smaak en ultieme garing te bereiken. Het evenement duurt dan ook de gehele dag waarbij de teams de verschillende opdrachten moeten inleveren op vooraf vastgestelde momenten:

  • 12.00 - 13.00 uur: inleveren opdracht 1
  • 13.00 - 14.00 uur: inleveren opdracht 2
  • 14.00 - 15.00 uur: inleveren opdracht 3
  • 15.00 - 16.00 uur: inleveren opdracht 4
De jury, met topkoks die zich hebben verenigd in 'The Dutch Cuisine', bevindt zich op het Evenemententerrein. Hier kunt u zien hoe zij de gerechten beoordelen. Er wordt gelet op presentatie, smaak en techniek.

Al het vlees wordt geleverd door slagerij Wilbrink uit Otterlo; zij verzorgen demonstraties wild uitbenen. Gedurende de gehele dag zullen er verschillende workshops en demonstraties worden georganiseerd waarbij voor de bezoeker genoeg te proeven valt. Het programma wordt aangevuld met muziek en activiteiten voor wildliefhebbers van alle leeftijden.
De prijsuitreiking wordt gehouden omstreeks 16.30 tot 17.00 uur in de tent op het evenemententerrein.

Honger gekregen van al dat lekkers? Kom dan genieten bij onze foodtruck die tijdens het Open NK Culinair Wild BBQ natuurlijk ook de BBQ aan heeft staan. Voor de kleintjes zetten we een houtvuurtje aan waar men zelf popcorn mag poffen.

Dit is een gratis evenement waarvoor u wel een entreeticket nodig heeft. Klik op de onderstaande button om een entreeticket voor het Park te kopen.


---------
Voetnoot: ik ken dit niet, ik heb geen extra informatie, ik heb er ook niks mee van doen.. Maar ik kreeg hem in mijn social media aangeboden en dacht ik deel 'm even hier.. Ik zit met een geboorte hier binnenkort, maar wie weet.
 
Dat lijkt me leuk! Alleen jammer dat het zo een pokke end rijden is vanuit het zuiden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan