Beef en Steak

2 x (of moet ik drie maal zeggen) procureur

tettarrow01

Tondelzoeker
Berichten
15
we hadden een familie feestje, dus ik besloot maar een beetje te ondersteunen.
2 stukken procureur van plm 3 kg.
één gevuld (heb ik al eerder gepost 1 mei 25) en één in twee smaken.
ik heb een eigen mengsel voor de "gewone procureur" , wat ik altijd maar uitleg als een satémix met extra knoflook , grof zout en peper enz.
maar voor de andere helft had ik een peper jasje gepland.
omdat je met meerdere soorten losse kruiden moet werken, heb je het probleem dat na het eerste laagje de volgende niet meer "plakt".
ik heb een mix gemaakt, heel simpel met knoflook flakes(van Beekum), fijn zout en gebroken peper(zoals je om een pepersteak ziet liggen bij de slager)(Sligro)
doordat je alles inéén hebt lukt dat prima..
het verhaal van 10 uur rustig aan op 100 graden kennen jullie ondertussen wel, ik haal ze meestal eraf rond de 70 graden, dan kan je ze perfect snijden alsof het een rollade is.
in dit geval moesten ze mee 'op bezoek', waar ze de volgende dag in 1.5 uur in de oven weer keurig op eet temperatuur waren, voordeel met procureur is dat er weinig te verknoeien valt als ze eigenlijk al klaar zijn.

2 procureur klaar voor de start.jpg


2 x procureur.jpg
 
Lekkere stukken vlees.
Tipje. Maak next time ook eens foto's als ze op de Q liggen.
 
ik heb een eigen mengsel voor de "gewone procureur" , wat ik altijd maar uitleg als een satémix met extra knoflook
Ik ben nieuwsgierig naar je mengsel
 
Terug
Bovenaan Onderaan