- Berichten
- 768
Omdat ik niet kon kiezen welk vlees ik hier voor zou gebruiken heb ik een pond buikspek en een pond procureur besteld bij de slager. De bedoeling was om deze keer een cha siu te maken zoals de chinezen het ook doen. Niet helemaal natuurlijk maar wel een beetje in de richting ervan. Heb het wel vaker gemaakt maar dan uit potjes en zakjes en dat was toch nooit zoals ik het bij de chinees eet. Dus veel op internet gezocht, op het forum (recept Dominique). Er moest in ieder geval hoisinsaus, ketjap, maltose, knoflook, sesamolie, 5kruidenpoeder, ketjap, gele bonenpasta (had per ongeluk gewone bonenpasta gepakt, maar dat kan ook wel) en rozenwijn in. Helaas was die niet op voorraad en heb ik shaosingwijn gebruikt. Lekker alles op vrijdagavond in de marinade gezet en vandaag moest het gebeuren. Moest alleen uitvogelen op welke temperatuur en hoe lang en dergelijke. Op dit filmpje staat het goed uitgelegd en de bereiding die hier wordt gebruikt heb ik grotendeels gebruikt. http://youtu.be/BRiJsTjJWbo
Het resultaat was boven verwachting en hoewel ik bang was dat ik hem iets te lang in de marinade had gezet was daar niets van te merken. Al met al een prima geslaagd project, op 1 ding na. Ik weet nog steeds niet wat nou het lekkerst was. De procureur of het buikspek :-\
Resultaat buikspek
Resultaat procureur
Het resultaat was boven verwachting en hoewel ik bang was dat ik hem iets te lang in de marinade had gezet was daar niets van te merken. Al met al een prima geslaagd project, op 1 ding na. Ik weet nog steeds niet wat nou het lekkerst was. De procureur of het buikspek :-\
Resultaat buikspek
Resultaat procureur