- Berichten
- 491
Vandaag stond de BeerCanCicken op het menu.
Had me daarvoor voldoende ingelezen, dus dacht ik het wel ff te fixen...
Vandaag achter gekomen,,, ff iets barbecuen is niet de bedoeling.
"Time is what you need for this kind of art".
De visite heeft wel lekker gegeten, en de kip was ook zeker wel goed te eten.
Echter zal dit niet " mijn " ding worden.
De rub had ik nog liggen van de volgende keer van mijn PP... mijn meisje zei, dat ik daar toch een andere soort rub voor had moeten nemen.
(door tijd gebrek fout nummer 1)
De chicken liet zich wel goed rubben, en het intrekken ging ook best goed., hij zag er voor dat hij op het vuur ging prima uit.
De 2 zone werd goed gemaakt, waar ik wel een punt hoofd van kreeg was het feit dat mijn kettle niet hoger wilde gaan dan 50? celcius... ik snapte er helemaal niets van..., de kip kroop wel omhoog maar de "dome" dus niet...
Wat bleek, ik was 1 probe vergeten in te pluggen, waardoor ik dus niet mijn PitmasteriQ aan had staan, maar deze er doelloos bij hing.
(door tijd gebrek fout nummer 2) Heb gewoon niet goed gekeken en een beetje zitten slapen. Alles vlug vlug willen doen.
Toen ik er eenmaal achter was gekomen, waren we al een behoorlijke tijd verder.
Ach... de tijd heeft zich zelf toch ingehaald, want toen de kettle zich had genesteld op 190? Celsius was de chicken ook zo op temperatuur.
We dachten even dat het vel verbrand was, echter denken wij dat het van de rub is. Omdat het niet zo rook en ook niet zo smaakte dat het verbrand was.
wat opviel was dat de BCC zwarte schouders had, en de split chicken niet... dit geeft voor mij aan dat het boven in de kettle nog warmer kan worden dan dicht op het rooster.
Na een dikke 1 uur en 45 minuten waren de gezusters Tok op temp, en gingen ze van het vuur af.
Ondertussen de friet gebakken, en de sla gemaakt. Zo viel alles toch nog op tijd op het bord.
We hebben heerlijk gegeten..., echter is BCC niet mijn ding.
Wel weer een wijze les vandaag..., een goed BBQ, gaat niet op tijd, maar op geduld.
De zuster tok nog in hun bakje, met een jasje van "rub".
De gezusters Tok gezamenlijk op het rooster, waarvan eentje gesplit de ander op een Bavaria Krukje
De gezusters Tok op een bord met twee verschillende frisse sla samenstellingen, friet en appelmoes
Had me daarvoor voldoende ingelezen, dus dacht ik het wel ff te fixen...
Vandaag achter gekomen,,, ff iets barbecuen is niet de bedoeling.
"Time is what you need for this kind of art".
De visite heeft wel lekker gegeten, en de kip was ook zeker wel goed te eten.
Echter zal dit niet " mijn " ding worden.
De rub had ik nog liggen van de volgende keer van mijn PP... mijn meisje zei, dat ik daar toch een andere soort rub voor had moeten nemen.
(door tijd gebrek fout nummer 1)
De chicken liet zich wel goed rubben, en het intrekken ging ook best goed., hij zag er voor dat hij op het vuur ging prima uit.
De 2 zone werd goed gemaakt, waar ik wel een punt hoofd van kreeg was het feit dat mijn kettle niet hoger wilde gaan dan 50? celcius... ik snapte er helemaal niets van..., de kip kroop wel omhoog maar de "dome" dus niet...
Wat bleek, ik was 1 probe vergeten in te pluggen, waardoor ik dus niet mijn PitmasteriQ aan had staan, maar deze er doelloos bij hing.
(door tijd gebrek fout nummer 2) Heb gewoon niet goed gekeken en een beetje zitten slapen. Alles vlug vlug willen doen.
Toen ik er eenmaal achter was gekomen, waren we al een behoorlijke tijd verder.
Ach... de tijd heeft zich zelf toch ingehaald, want toen de kettle zich had genesteld op 190? Celsius was de chicken ook zo op temperatuur.
We dachten even dat het vel verbrand was, echter denken wij dat het van de rub is. Omdat het niet zo rook en ook niet zo smaakte dat het verbrand was.
wat opviel was dat de BCC zwarte schouders had, en de split chicken niet... dit geeft voor mij aan dat het boven in de kettle nog warmer kan worden dan dicht op het rooster.
Na een dikke 1 uur en 45 minuten waren de gezusters Tok op temp, en gingen ze van het vuur af.
Ondertussen de friet gebakken, en de sla gemaakt. Zo viel alles toch nog op tijd op het bord.
We hebben heerlijk gegeten..., echter is BCC niet mijn ding.
Wel weer een wijze les vandaag..., een goed BBQ, gaat niet op tijd, maar op geduld.
De zuster tok nog in hun bakje, met een jasje van "rub".
![1stbcc1.jpg](http://www.throwond.nl/bbq/1stbcc1.jpg)
De gezusters Tok gezamenlijk op het rooster, waarvan eentje gesplit de ander op een Bavaria Krukje
![1stbcc2.jpg](http://www.throwond.nl/bbq/1stbcc2.jpg)
De gezusters Tok op een bord met twee verschillende frisse sla samenstellingen, friet en appelmoes
![1stbcc4.jpg](http://www.throwond.nl/bbq/1stbcc4.jpg)