BasBQ
Beef en Steak

1e ribs. Of het goed gaat?

Snicky

Tondelzoeker
Berichten
17
Vandaag 2 spare ribs gehaald bij de slager. Totaal 1620g. Nooit eerder zo een lap vlees in me handen gehad, toch wel spannend

het zal zal de 1e keer zijn dat ik de low & slow techniek zal gaan uitproberen en zal de kolen als een slang gaan leggen met wat appel rookhout.

Dit gaat allemaal morgen gebeuren op een Weber OPT 57 met ecobrasa briketten, rib rek, alu bak etc.

Ben begonnen met het maken van een basic rub en daarna geprobeerd het vlies/membraan te verwijderen. Ik heb van alles geprobeerd maar het wilt gewoon niet lukken :/ als ik de filmpjes zie hoe het verwijderen gaat ben ik van mening dat de vlies al was verwijderd...... Loopt het nou al in de soep?

Mop sauce ga ik die van Noskos website proberen incl de
Noskos? Sweet & Smokey BBQ Sauce. Heb alleen geen Jack D in huis maar wel Captain Morgan, volstaat dit ook?

76cd07cd3f7f6ba9728a4c461b72f624.jpg
06b2c43437feb7edc0a5d83bd610913c.jpg
4bd1c79a55de8dc9693b81d403850306.jpg
3d77a98226a78ed6f74fd5eaaa5f5e81.jpg



Wordt vervolgd....

 
Zo te zien is het vlies inderdaad al verwijderd. Wellicht heeft de slager het al voor je gedaan. Succes met de spareribs!
 
mooie ribs, succes morgen  :)
 
Succes! Die staan bij mij voor de maandag op het programma. En inderdaad, het is best spannend.
 
Dank jullie wel.

Het zal trouwens middels de 3-2-1 methode gebeuren :)

@brinkmeister, jij ook succes!

 
Succes! En ook al zit het vlies er nog aan, daardoor zal het niet mislukken.
 
Succes met de ribs zien er goed uit. Wanneer het een keer niet helemaal goed loopt zit er niets anders op dan het nog een keer te doen :)
 
Chips

Die ribs waren zo lang, dacht snij ze in 2en. Passen ze niet meer op me rib rek. Gister speciaal gehaald om de ribben op leggen, noem het maar beginners fouten.

3ea546e4f26d0bc86b785492c7617f76.jpg
3b492114e7385b1dbc11323631aa2b08.jpg
 
Succes' komt goed... Ben benieuwd naar het eindresultaat...
 
En in folie met wat appelsap.

Heb wel moeite om de temp. Stabiel te houden. Ik gebruik de weber style meter nu puur voor de temperatuur rond de ribs.

842d229778d78a5efc611aa96f1512e2.jpg
4e8ae89bddd85d36b00a7817bf917566.jpg
f68174fce83776a67499832d203d0129.jpg
 
Het was een groot leerproces. 

Iets beter voorbereiden volgende keer en de temperatuur stabiel houden zal de volgende keer ook beter gaan.

Heb er 3-1-1 techniek van gemaakt ipv 3-2-1 omdat de temp elke keer wat aan de hoge kant was waardoor ik bang was dat het zou aanbranden.

Heb geen Noskos bbq saus gemaakt omdat ik niet alle ingredi?nten in huis had dus heb ik het afgesmeerd met warme ketchup met honing en dit was ook wel erg lekker.

Ik was bang dat het niet zo gelukt was en de spareribs van sparerib express lekkerder zou zijn maar dat was niet het geval!!

Ze waren onwijs lekker en hebben er met ze vieren van lopen smullen! Ik kijk alweer uit naar de volgende keer!

27e9744b05066c0c9645506de21208f0.jpg
410e3d5a24e298894b4e6ef7f77518d1.jpg
 
Toevallig vandaag ook voor de eerste keer "rauwe" ribbels gemaakt , beetje simpel gehouden Blues Hog dry rub en bbqsaus (met een beetje maple syrup en ketjapsambal) gebruikt.

Nog geen halve starter ecobrasa en aan twee kanten gelegd , ribbels in het midden.
Na de eerste 3 uur met het inpakken wat verse brasa's erop en de resterende 2+1 uur hoefde ik niet meer bij te vullen.

Temperatuur regelen met een Weber 57cm is inderdaad wel even puzzelen maar al met al redelijk in de buurt van de 110/120 graden gebleven.
Na het laatste uur even een half uurtje in folie en aanvallen maar.

Was lekker en het vlees kwam zo van de botjes af , volgende keer even aan de foto's denken , ik heb er nu alleen maar 1 van de rauwe ribbels :)
 
Niks mis mee zo te zien!
 
Terug
Bovenaan Onderaan