Beef en Steak

1e keer shortribs

 

Xplosiv

Stoker
Berichten
372
2e kerstdag lekker met mn vrouw thuis. Een mooi moment om de Bastard aan te zetten. Omdat shortribs al een tijdje op de lijst stonden, vond ik dit een mooi moment.

BBQ mooi tussen de 100 en 120 gehouden zonder extreme uitschieters. Soms liep het langzaam op, na correctie weer terug. Soms weer wat te ver. Vooral na de de 2e keer sprayen ging het wat heen en weer.

Helaas geen foto van na het trimmen. Wel van na de rub.
20241225_104944.jpg


Terwijl het vuur de kolen heet maakt, tijd voor koffie.

20241226_084457.jpg


Na een tijdje op de BBQ toch even insprayen.

20241226_133250.jpg


En bij een graad om 72 toch even ingepakt. Om get wat sneller te laten gaan.

20241226_182740.jpg


Na een totale tijd na ruim 8 uur en 15min kon hij er bij 93 graden vanaf.

20241226_182908.jpg


En dan nog heel even laten rusten, om gem daarna eindelijk aan te snijden.

20241226_184931.jpg


Super mooi gelukt al zeg ik het zelf.

20241226_190502.jpg


En dan is dit het enige wat er overblijft.
Smaakte erg lekker. Ga het zeker nog eens maken.
 
Laatst bewerkt:
Heerlijk!
Kookboek waardige foto's.

Staat hier ook op de planning.
 
Heel mooi (y)

Beef shortribs staan ook al een tijdje op mn lijstje, maar ik vind ze doorgaans aardig aan de prijs, daarom blijft het er steeds wat bij zitten 😳
Maar ooit op een dag... 😄
 
Fantastische bereiding! Hier hou ik ook echt van!
 
Heerlijk! Die moeten hier ook maar weer eens op de Q
 
Heerlijk Explosiv!
Dat plaatje met die frieten erbij laat mij watertanden 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan