Beef en Steak

1e keer Pork Belly Burnt Ends

 
 
 

Gido.V

Vuurmaker
Berichten
75
Vandaag schoonouders over de vloer en ik had nog een kilotje buikspek liggen. Mooi moment voor pork belly burnt ends..

Ik heb ze gisteren in de pork prank rub gezet van Franky’s. Vanmiddag rond 13:30 de bastard aangestoken en naar een roostertemperatuur van +-110 graden gebracht. De lekbak gevuld met water en het buikspek erop gelegd. Ik heb ze bereid volgens het recept van Noskos. 3 uur gerookt met kersenhout, 2 uur lang afgedekt in een ovenschaal en daarna half uurtje in de bbq saus laten karamelliseren.

Iedereen aan tafel was zeer enthousiast over het eindresultaat, waaronder ik zelf ook!

3d7b3d81263bc53536438b3b5aafc6f3.jpg

7f758c1276558d05f42093591cfc972e.jpg

b8623689549b1abee69f53f6d3058a9c.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er lekker uit.
Top dat ik nu weet wat je overhoud van een kilo.
Vind dat altijd zo lastig in te schatten als je veel online besteld.
 
Ziet er lekker uit.
Top dat ik nu weet wat je overhoud van een kilo.
Vind dat altijd zo lastig in te schatten als je veel online besteld.

Jaa ongeveer een kilo was het. Volgens mij +-1150. Ik heb niks eraan hoeven trimmen. Dus je houd niet super veel over :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan