Het is alweer even geleden, de voorjaarsvakantie. Lekker weekje vrij genomen en het plan weer eens pulled pork te maken. Maar dit keer wilde ik wel injecteren maar niet inpakken.
Injectie van wodka, appeldiksap, worchestershire, zout en wat knoflook, paprika, chipotle en witte peper.
Op een procureur van 2,6 kg krap 200 ml ge?njecteerd.
Effect op eindresultaat? Mijns inziens erg weinig, vrijwel alles loopt er na een poosje uit. Er blijven alleen wat restjes kruiden achter en een beetje zuur van de azijn in de Worchestershire saus.
Rub doet veel meer.
Dit keer wilde ik niet inpakken omdat ik echt een BARK wilde. Eerder viel die me wat tegen door het inpakken.
Nacht in de rub na injecteren. 's Ochtend nog wat rub erop en 9:00 op de Q op 110 met blokjes kersenhout. Van 70 naar 80 kerntemp heb de Q 3-4 uur tegen de 130 gehouden.
Om 23:00 uur eraf gehaald met een kern van 84.
Keiharde bark, veel smaak wel droger dan met inpakken. Met wat saus erdoor vind ik het geen probleem, hou wel van de hardere bite. Mosterd bbqsaus erdoor en heerlijk laat broodje.
Rest in porties van 100 gram vacu?m met lepeltje saus in de vriezer.
Foto's:
Bedankt voor het kijken!!
Injectie van wodka, appeldiksap, worchestershire, zout en wat knoflook, paprika, chipotle en witte peper.
Op een procureur van 2,6 kg krap 200 ml ge?njecteerd.
Effect op eindresultaat? Mijns inziens erg weinig, vrijwel alles loopt er na een poosje uit. Er blijven alleen wat restjes kruiden achter en een beetje zuur van de azijn in de Worchestershire saus.
Rub doet veel meer.
Dit keer wilde ik niet inpakken omdat ik echt een BARK wilde. Eerder viel die me wat tegen door het inpakken.
Nacht in de rub na injecteren. 's Ochtend nog wat rub erop en 9:00 op de Q op 110 met blokjes kersenhout. Van 70 naar 80 kerntemp heb de Q 3-4 uur tegen de 130 gehouden.
Om 23:00 uur eraf gehaald met een kern van 84.
Keiharde bark, veel smaak wel droger dan met inpakken. Met wat saus erdoor vind ik het geen probleem, hou wel van de hardere bite. Mosterd bbqsaus erdoor en heerlijk laat broodje.
Rest in porties van 100 gram vacu?m met lepeltje saus in de vriezer.
Foto's:
Bedankt voor het kijken!!