- Berichten
- 7.200
Beste BBQ-vrienden,
Eindelijk weer eens Pulled Pork op het programma! En hoewel ik hou van die heerlijke geur in de tuin heel de dag, is het vroege opstaan op zondag toch wel weer een dingetje...dapper het wekkertje gezet maar daar dus door heen geslapen net.
07:40 schrik ik wakker. Kudtzooij. Ik moet eruit. Snel! Ik schiet een broek en fleece aan en snel naar buiten. Kooltjes husselen boven de groene bak. Snel over gooien in emmertje. Vers houtskool onderin de basket, aftoppen met de kooltjes uit de emmer. Action Vlammenwerper erop. Gloeiende kern.
Ik druk gauw de koffiemachine en maler aan.
Gauw procureur uit de koelkast, plastic open knippen en droog deppen dat vlees. Grote pot Blues Hog gepakt en rijkelijk rubben. Aanduwen vlees keren in de braadslede en nog meer rub erop. Gauw naar buiten. Thermometer geeft 120 dus ik wacht nog heel even. Gaat best snel richting 150. Ik pak twee blokjes kersenhout, hop erop. Platesetter ertussen, rvs lekbak erop, rooster erop, gauw naar binnen voor de braadslede.
Vlees erop, deksel dicht. Margrietwiel en onderste schuif knijpen... 12 minuten.
Best netjes.
Ik type dit berichtje, zo even de temperatuur checken en genieten van de kersenrook onder het afdakje. Zo een bakkie maken en dan nog even op de bank... het huis slaapt nog.
Geniet van een fijne dag vrienden!
Eindelijk weer eens Pulled Pork op het programma! En hoewel ik hou van die heerlijke geur in de tuin heel de dag, is het vroege opstaan op zondag toch wel weer een dingetje...dapper het wekkertje gezet maar daar dus door heen geslapen net.
07:40 schrik ik wakker. Kudtzooij. Ik moet eruit. Snel! Ik schiet een broek en fleece aan en snel naar buiten. Kooltjes husselen boven de groene bak. Snel over gooien in emmertje. Vers houtskool onderin de basket, aftoppen met de kooltjes uit de emmer. Action Vlammenwerper erop. Gloeiende kern.
Ik druk gauw de koffiemachine en maler aan.
Gauw procureur uit de koelkast, plastic open knippen en droog deppen dat vlees. Grote pot Blues Hog gepakt en rijkelijk rubben. Aanduwen vlees keren in de braadslede en nog meer rub erop. Gauw naar buiten. Thermometer geeft 120 dus ik wacht nog heel even. Gaat best snel richting 150. Ik pak twee blokjes kersenhout, hop erop. Platesetter ertussen, rvs lekbak erop, rooster erop, gauw naar binnen voor de braadslede.
Vlees erop, deksel dicht. Margrietwiel en onderste schuif knijpen... 12 minuten.
Best netjes.
Ik type dit berichtje, zo even de temperatuur checken en genieten van de kersenrook onder het afdakje. Zo een bakkie maken en dan nog even op de bank... het huis slaapt nog.
Geniet van een fijne dag vrienden!