Beef en Steak

Houtskool probleempje?

RaymondJ1985

Vuurmaker
Berichten
72
Dag allen!

Ik heb een nieuwe zak houtskool gekocht in onze welbekende bbq zaak. Ik ben even het merk vergeten dus helaas kan ik dat niet meer reproduceren. Ik ben vervolgens aan het stoken gegaan en gek genoeg zie ik dat als ik de bbq vol open zet (boven en onder) niet hoger kom dan 250 graden kom. Normaal als ik het deksel sluit en alles open laat dan schiet die temp echt richting de 400 als ik niet ingrijp. Nu zoek ik het probleem in de houtskool ook omdat ik wel nog weet dat ik dit merk nog niet eerder heb gehad. Zou het ook nog een mijn dome meter kunnen liggen? Ik was er namelijk sterk van overtuigd dat de BGE dome meters niet snel defect zouden gaan. K ga nog wel proberen om voor het weekend een andere zak houtskool te scoren. Alvast bedankt voor jullie tips en tricks


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat kan inderdaad aan de kolen zelf liggen, maar veel vaker aan de luchtstroming.

Heb je alles goed zuiver gemaakt voordat je deze kolen erin hebt gedaan?

Was het misschien een zak die heel veel gruis bevatte? (En zodoende geen airflow)

Een analoge thermometer gaat echt niet zomaar kapot, je zou dit met een andere thermometer op je rooster kunnen checken.
 
Dat kan inderdaad aan de kolen zelf liggen, maar veel vaker aan de luchtstroming.

Heb je alles goed zuiver gemaakt voordat je deze kolen erin hebt gedaan?

Was het misschien een zak die heel veel gruis bevatte? (En zodoende geen airflow)

Een analoge thermometer gaat echt niet zomaar kapot, je zou dit met een andere thermometer op je rooster kunnen checken.

Hoi! Ik heb alles zuiver gemaakt voor een ideale flow dus die is afgetikt. De zak bevatte inderdaad wel meer gruis..opvallend meer zelfs. Maar ik heb zojuist nog een keer geprobeerd en heb toen de grotere stukken er in gedaan zodat gruis uitgesloten is.
Dank voor je tips!

Mvg Raymond


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan