Beef en Steak

Mijn nieuwe plancha proberen

Paola

Vuurmaker
Berichten
64
Vandaag heb ik mijn nieuwe accessoire geprobeerd. Een BGE plancha. Dus heb ik een soort loaded aardappelen gemaakt.

Aardappelen in blokken gesneden en gemarineerd met olie, zout en paprika poeder. Indirect laten grillen gedurende 30 minuten en daarna 10 minuten afbakken op de airfryer.

Daarna heb ik kip filet in reepjes gesneden en gemarineerd met olie, sojasaus en bbq saus.

Dit heb ik in de plancha gebakken met reepjes paprika en rode ui.

Geserveerd met zelfgemaakte knoflooksaus en shirazi salade (tomaten, komkommer in brunoise gesneden, gekruid met sumac, zout en EVOO)

Het was super lekker!

Tips voor de plancha te poetsen en onderhouden zijn van harte welkom!

Fijn vrijdag🍺

IMG_9526.jpeg


IMG_9527.jpeg


IMG_9528.jpeg


IMG_9529.jpeg




IMG_9531.jpeg


IMG_9532.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Poetstips, veel gebruiken en tussendoor dreft met een schuursponsje. Daarna laten drogen in een warme bbq. Als je het idee hebt dat het gietijzer wat schraler wordt qua (schoon) vettigheid dan een seasoning beurtje geven.

Zo werk ik met mn gietijzer.

Ziet er lekker uit btw. Alleen die airfryer begrijp ik niet, bbq is ook een oven?
 
Poetstips, veel gebruiken en tussendoor dreft met een schuursponsje. Daarna laten drogen in een warme bbq. Als je het idee hebt dat het gietijzer wat schraler wordt qua (schoon) vettigheid dan een seasoning beurtje geven.

Zo werk ik met mn gietijzer.

Ziet er lekker uit btw. Alleen die airfryer begrijp ik niet, bbq is ook een oven?
Had ik 30 min in de bbq gemaakt en afgewerkt in de airfryer voor extra crunch
 
En niet in de vaatwasser

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Dat is een mooi maaltje.

Gietijzer nooit met een schuurspons en dreft schoonmaken!!!!

Je wil juist dat er een laagje op inbrand en blijft.
Dat is je antiaanbaklaag.
 
Probleem met plancha / grill plaat is dat hij door de hitte zijn aanbak laagje weer makkelijk kwijt kan raken.
Wordt vaak net even heter dan je gietijzeren pannen
Gewoon schoon maken met heet water, goed laten drogen in de bbq en invetten om roest te voorkomen is dan het enige wat je kan doen.
NA het invetten weer helemaal inbranden gebeurt bij mij eerlijk gezegd niet altijd / meestal niet.
 
Gewoon schoon maken met heet water, goed laten drogen in de bbq en invetten om roest te voorkomen is dan het enige wat je kan doen.
NA het invetten weer helemaal inbranden gebeurt bij mij eerlijk gezegd niet altijd / meestal niet.

Precies.

Na heb gebruiken schoonmaken met wat water en terugzetten op je nog hete bbq.

Evt insmeren met een beetje arachideolie of crisco en alles is weer netjes.
 
Een mooie aanwinst zo'n Plancha ;)
Je leest de meest spannende verhalen over inbranden maar het is allemaal vrij simpel. Veel gietijzer is al klaar voor gebruik. Mijn advies, koop zo'n RVS scrubmatje voor als je de Plancha écht niet meer schoon krijgt. Voor het overige, heet water en een afwasborstel, eventueel een houten spatel gebruiken, in de meeste gevallen krijg je daar je gietijzer wel voldoende mee schoon. Als het gietijzer wat schraal wordt of gewoon als je er zin in hebt kun je hem eens opnieuw inbranden, dat hoeft echt niet na elk gebruik. Zelf gebruik ik daarvoor Druivenpit olie van bij de supermarkt maar Arachideolie of zonnebloemolie kan ook. Plancha wat opwarmen en een flinterdun laagje olie erop. Ik verwarm mijn gietijzer totdat de olie begint te roken en blijf dat doen totdat het roken is gestopt en de olielaag droog is.
 
Een mooie aanwinst zo'n Plancha ;)
Je leest de meest spannende verhalen over inbranden maar het is allemaal vrij simpel. Veel gietijzer is al klaar voor gebruik. Mijn advies, koop zo'n RVS scrubmatje voor als je de Plancha écht niet meer schoon krijgt. Voor het overige, heet water en een afwasborstel, eventueel een houten spatel gebruiken, in de meeste gevallen krijg je daar je gietijzer wel voldoende mee schoon. Als het gietijzer wat schraal wordt of gewoon als je er zin in hebt kun je hem eens opnieuw inbranden, dat hoeft echt niet na elk gebruik. Zelf gebruik ik daarvoor Druivenpit olie van bij de supermarkt maar Arachideolie of zonnebloemolie kan ook. Plancha wat opwarmen en een flinterdun laagje olie erop. Ik verwarm mijn gietijzer totdat de olie begint te roken en blijf dat doen totdat het roken is gestopt en de olielaag droog is.
Dankjewel! Echt top advies
 
Terug
Bovenaan Onderaan