Beef en Steak

bacon balletjes, de mini's!

tettarrow01

Sprokkelaar
Berichten
35
eindelijk even tijd om te delen, bacon balletjes na het op dit forum gelezen meatloaf berichten.
ik heb de muffin vormpjes bekleed met 3 plakjes bacon, waarna ik het gekruide gehakt erin gedaan heb.
een kwarteleitje in het midden en gehakt erover heen. bacon weer toegedekt en op 130 graden op de Weber tot 35 graden kerntemperatuur.
de balletjes beginnen dan een beetje te zwemmen, maar zijn dan stevig genoeg om zelfstandig op het rooster te gaan.
naar ongeveer 60 graden kt. brengen en je hebt een grappig hartig hapje, zie foto doorsnede.
kwarteleitjes in dit geval gekookt en gepeld gekocht(sligro) lekker makkelijk.Dat heb ik ook wel eens anders gedaan...

Op de foto s vind je ook twee botervlootjes met kipgehakt, helaas was die zo slap dat hij zowat smeerbaar was.
kipgehakt met div wokachtige smaken voorbereid, en een toef gegeven van dezelfde ingredienten met als extra toevoeging bruine suiker voor wat stevigheid, en bestrooid met gekruimelde pistachenootjes.Ziet er leuk uit, maar het bleef een slap taartje met wat smaakjes, dus wij hebben ze allebei na één hap weggegooid, you can't win them all!

20250823_154824.jpg


20250823_160520.jpg


20250823_161015.jpg


20250823_165612.jpg


20250823_170840.jpg


20250823_174612.jpg


20250824_165820.jpg


20250824_171034.jpg


20250824_174503.jpg


20250824_174601.jpg


20250824_181851.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan