- Berichten
- 21.575
Gisteren behoorlijk wat pulled pork gemaakt. Het meeste geportioneerd en ingevroren. Maar ik had nog 400 gram achter gelaten om een snack mee te maken: Pulled Pork ragout bladerdeeg snack. 
Het recept is geïnspireerd op het nierbroodjes recept van Cees Holtkamp.
	
		
	
Voor de ragout ben ik niet uitgegaan van mijn recept voor de pulled pork kroketten maar de verbeterde versie van @noskos
	
	
		
			
				
					
						 
					
				
			
			
				
		
	
Eerst de ragout maken
		
		
	
	
		 
	
Boter smelten en bloem erbij
		 
	
Goed doorkoken voor 2 minuten om te garen en de meel smaak te verwijderen
		 
	
Nu in delen de bouillon erbij en iedere keer blijven roeren totdat het helemaal is opgenomen zonder klontjes. Van het vuur af en dan de gelatine erdoor, het losgeklopte eidooiers en slagroom.
		 
	
Dan mag de klein gesneden pulled pork erbij.
		 
	
In een schaal met slagers plastic op laten stijven in de koelkast.
		 
	
Na dat de ragout is opgesteven leg je op een plakje bladerdeeg een bolletje PP ragout van ongeveer 75 gram
		 
	
Kruislings dichtvouwen als een envelopje
		 
	
Insmeren met eigeel
		 
	
Dit kan natuurlijk ook met pulled beef gemaakt worden, om het verschil te kunnen zien heb ik een varkentje erop geplakt .
. 
		 
	
		 
	
Nu nogmaals insmeren met eigeel. Dit geeft extra glans
		 
	
Deze heb ik nu ingevroren. Ze zijn te bereiden door ze in bevroren toestand op een voorverwarmde bbq (of oven) van 220C te doen voor 15 minuten.
		 
	
Bedankt voor het kijken.
	
		
			
		
		
	
				
			Het recept is geïnspireerd op het nierbroodjes recept van Cees Holtkamp.
Voor de ragout ben ik niet uitgegaan van mijn recept voor de pulled pork kroketten maar de verbeterde versie van @noskos
 
					
				Pulled Pork Kroketten, heerlijke snack van overgebleven pulled pork
Recept voor het maken van pulled pork kroketten. Variant op de garnalenkroketten van Holtkamp met pulled pork van de barbecue als vulling.
				
					
						
					
					www.bbq-nl.com
				
			Eerst de ragout maken
Boter smelten en bloem erbij
Goed doorkoken voor 2 minuten om te garen en de meel smaak te verwijderen
Nu in delen de bouillon erbij en iedere keer blijven roeren totdat het helemaal is opgenomen zonder klontjes. Van het vuur af en dan de gelatine erdoor, het losgeklopte eidooiers en slagroom.
Dan mag de klein gesneden pulled pork erbij.
In een schaal met slagers plastic op laten stijven in de koelkast.
Na dat de ragout is opgesteven leg je op een plakje bladerdeeg een bolletje PP ragout van ongeveer 75 gram
Kruislings dichtvouwen als een envelopje
Insmeren met eigeel
Dit kan natuurlijk ook met pulled beef gemaakt worden, om het verschil te kunnen zien heb ik een varkentje erop geplakt
 .
. Nu nogmaals insmeren met eigeel. Dit geeft extra glans
Deze heb ik nu ingevroren. Ze zijn te bereiden door ze in bevroren toestand op een voorverwarmde bbq (of oven) van 220C te doen voor 15 minuten.
Bedankt voor het kijken.
 
	 
			 
			 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 .
. 
 
		 
 
		 
 
		 
  
 
		 
					
				 
						
					 
 
		
 
 
		