Beef en Steak

Hammetjes vant spit

 

DeGoudenSnor

Tondelzoeker
Berichten
24
Vrijdag mooie dag om de bbq aantesteken en het weekend in te luiden
Daarom maar twee hammetjes van ongeveer 500 gram bij de supermarkt gehalen en bedacht om deze op het spit te bereiden

1e ham bereid met souvlaki/gyros kruiden
(Gekregen als souvenier uit griekeland)
Gerubd en een half dagje ingepakt in folie laten rusten in de koelkast

2e ham geinjecteerd met zwarte bessen jenever en vervolgens gesprayt met een mix van bessenjenever, klein scheutje whiskey en maggi

Vervolgens de hammen op het spit gedaan en ongeveer 1:30 uur laten rond draaien op 190 graden

De 2e ham laatste 45 minuten en 30 minuten ingesprayt met het mengsel

Ook nog wat juun (ui) voor het idee kwa groente/rauwkost op het spit erbij gedaan

Hammen daarna in plakken gesneden en op een goed belegd pita broodje gedaan
Klodder zelf gemaakte tzatziki er bij en smullen

Uiteraard een zeer goeie ipa er bij een aanrader

Tafelgenoten waren tevreden

Volgende dag van de restjes ham nog een pan tosti gemaakt
20250822_164123.jpg
20250822_164953.jpg
20250822_164111.jpg
20250822_164401.jpg
20250822_164955.jpg
20250822_165306.jpg
20250822_175910.jpg
VID-20250822-WA0001.jpg
20250822_184920.jpg
20250823_122945.jpg
20250823_124230.jpg


20250822_164121.jpg


20250822_164344.jpg
 
  • Leuk
Waarderingen: prld
Lekker zeg! Leuke injectie met zwarte bessen jenever. Lijkt me erg fijn!
 
Lekkere hammetjes. Heb ze zelfl nogniet aan het spit gemaakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan