Beef en Steak

Nieuwe Kamado, Monolith One.

Zo heeft iedereen inderdaad z'n manier van werken. Het is natuurlijk geen must. Er zijn genoeg kamado's zonder. Zelf vind ik het wel erg fijn.
 
Zo heeft iedereen inderdaad z'n manier van werken. Het is natuurlijk geen must. Er zijn genoeg kamado's zonder. Zelf vind ik het wel erg fijn.
Gelukkig heeft Monolith nog steeds modellen met de chipfeeder beschikbaar.
 
Precies dat, waarom zou je met chips werken in een kamado, kan alleen maar lucht gaan lekken.
 
Een mooie bbq, veel plezier ermee!
 
Even snel een paar dikgesneden ribkarbonades gemaakt. Grieks gekruid en indirect tot 58 graden. Daarna aan elke kant 1,5 minuut afgegrild op gietijzer. Frietjes en sla erbij. Simpel maar het heeft goed gesmaakt.
IMG_1265.jpeg
 
Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst! GA je veel plezier van krijgen!
 
Ribeye volgens de reverse sear methode. Low & Slow tot 48gr kern. Daarna op de hete Plancha afgegrilt tot 56gr kern.
1756053107167.png
 
Hoe bevalt ie verder? Kan je een vergelijking maken met eerdere kamado's die je wellicht hebt gehad? Neig ook naar een one 55 op dit moment. Heb je nog de one 66 overwogen? Of the two 55?
 
Ik ben zeer tevreden. Ik heb me goed ingelezen en in mijn omgeving Grill Guru, Kamado en Green Egg gebruikers gesproken en ik heb de Kamado’s ook zelf kunnen bekijken. Daarnaast heb ik me goed laten voorlichten bij de locale BBQ shop. Ik was altijd al overtuigd van Monolith maar miste bij de Basic een aantal zaken en vond de duurdere modellen net buiten het budget vallen dat ik ervoor wou reserveren. Met de komst van de ONE serie waren de bezwaren van de Basic verdwenen. Of je een grotere (66) of een duurdere (Two) moet overwegen is helemaal aan jouzelf. We zijn met een gezin van 3 en daarvoor voldoet deze One 55 ruimschoots en als ik een grotere groep eters krijg heb ik ook nog steeds mijn Weber Kettle.
 
Terug
Bovenaan Onderaan