Beef en Steak

Smooked Beef cheeck met eigen Focaccia

 
 

Rens008

Vuurmaker
Berichten
78
Spannend; runderwang bereiden met zelf gemaakte focaccia.

Na het ontvliezen en de wang voorzien van enkele thermometers de runderwang in 2 etappes (3 + 3:45) op de BBQ bereid.
Wat me echter negatief opviel (gemiddelde rooster temperatuur van 115-120 graden) is dat de wang nog best taai was (kern 93 graden aangehouden).

❓ is jullie tip in deze situatie een nog warmere kern aanhouden? Of is het openvouwen van de runderwang juist af te raden? Nog trager opwarmen kreeg ik niet voor elkaar namelijk.. (dubbel indirect)

De focaccia broodjes waren lekker en eenvoudig te maken!
Verder was het recept (incl. dressing) uit 'The best of BBQ Beef' van Smookey goodness.
De geroosterde zoete aardappel plakjes is naar recept van Julius Jaspers.

Om het verder af te maken had ik nog een burger gebakken en toegevoegd aan het broodje, omdat het kan 😅

Focaccia zelf maken? https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198059/mini-focaccia-broodjes

20250713_112053.JPG


20250713_133449.JPG


20250713_135054.JPG


20250713_145509.JPG


20250713_153826.JPG


20250713_172514.JPG


20250713_182035.JPG


20250713_182437.JPG


20250713_182858.JPG
 
Het ziet er lekker uit hoor!
Echter er wordt hier op het forum al vaak genoeg gezegd dat aluminiumfolie beter werkt. Ik denk dat het vlees dan meer was gestoomd en beter gaart.
Als het vlees nog taai is dan langer inpakken en prikken tot het zacht is en je het in principe kunt pullen.
Wang is een taai stuk vlees en heeft gewoon tijd nodig.
 
Lekker gemaakt. Heb dit nog nooit gehad.
Foccacia kun je ook prima op de pizzasteen maken.
 
Best uw vlees met een Thermapen of dergelijke prikken om zachtheid te testen.
Dan heb je ook gelijk de kerntemperatuur.
Uw bedraade thermometer is moeilijk in het midden van het vlees te houden als het wat dunner is. Misschien was de kern nog iets kouder dan wat uw meter liet zien.
 
Wang is een ware delicatesse,

Vroeger werd kibbeling in de basis hiervan gemaakt!

Ik heb nog ergens een receptuur zwerven met duroc wangen, bier jus de veau.


Zal het eerdaags eens opsnorren.

Stoer om wang te pakken!
Weer eens wat anders dan de basis recepturen!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan