Beef en Steak

Action rechthoekige kamado?

Frits1980

Tondelzoeker
Berichten
11
Ik weet niet of iemand hem heeft gezien of kent? Maar ik ben wel benieuwd of dit nog een kamado genoemd mag worden? En ik ben ook benieuwd naar de ervaringen als die er al zijn.

Ik ben nu in het bezit van een weber master touch. Maar ik wil wel wat hebben om makkelijk low en slow op te doen (of leren hoe ik dat op de weber kan doen).
Ik zat ook te kijken naar de onlyfire rookbox

Dus ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn en / of adviezen?
 
Dit is geen kamado maar een tafel grill.

Heb je de Weber Mastertouch 57 cm? Dan kan je daar prima indirect op BBQ-en.
Kijk eens op You tube naar de filmpjes die @noskos hierover gemaakt heeft.
In de basis kan alles op de Weber MT 57.

Je bent baas over je eigen budget maar lees je in hier op het forum dat bespaart je nodeloze of verkeerde aankopen.
 
Het is inderdaad geen huismerk kamado maar tafelgril. Yakiniku is een bekend merk van dit soort grills. Kun je geen low en slow mee doen. Meer bedoeld voor sateetjes etc.

Voor low en slow op de Weber zou ik op YouTube kijken. Redelijk wat kanalen die tutorials doen hoe temperatuur te regelen, uitleg over kolen/briketten etc. Ook genoeg recepten op de Weber om daarna zelf uit te proberen.
 
Low en slow gaat perfect op de Weber. er is inderdaad genoeg op internet te vinden hier over. Zelf al meerdere malen bereidingen van +10 uur op de Mastertouch gemaakt.

Deze tafel grill is wel weer perfect om je sate op af te grillen, pitabroodjes te roosteren of andere heerlijkheden hot & fast klaar te maken
 
Hey Frits,
Op een weber touch indirect bakken gaat ook best wel goed. Enige nadeel is dat je oppervlakte dan beperkt is. Maar dat los je op door zo'n firebox te kopen, dan kan je heel je rooster gebruiken.
Hieronder de link naar mijn review ervan. Ik ben van die firebox zeer tevreden. Al meerdere malen pulled pork en low en slow ribben op gemaakt.
In mijn ervaring met de weber touch moest ik zo om de 20 minuten een beetje de schuiven open of dicht zetten om rond de 120°C te blijven. Zeker op koude dagen fluctueert de temperatuur wel een beetje. Maar zo al sessies gedaan van 12-13 uur met de snake methode.

Onderwerp 'Onlyfire firebox voor weber kettle 57 review' https://www.bbqgenootschap.nl/threads/onlyfire-firebox-voor-weber-kettle-57-review.35920/
 
Hoi Cédric, bedankt voor je reactie. Ik had je review nog niet gezien. Maar goed om te lezen. Dan is de kogel wat mij betreft door de kerk en ga ik deze bestellen.
 
Ga eens lekker aan de slag met de W57. Leer de fijne kneepjes van het bbq werk.
L&S kan perfect op de W57.
Info genoeg in de diverse kookboeken, dit forum, etc etc
 
Tot zover het goede voornemen om niet te veel geld in één keer uit te geven.........
Nogmaals welkom op het forum

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Mooi hoe dat loopt hè. Het is ook een soort stok achter deur (voor mij althans) om dan ook wat meer te gaan doen met de weber. En dan niet de hele tijd meer te denken dat ik beter af was geweest met een kamado. Maar aankomend weekend ga ik gelijk lekker prutsen en wat in elkaar proberen te flansen.
 
Daar houden we je aan

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ik ben ook pas "laat" begonnen.
Je moet er tijd en plek voor hebben en het leuk vinden om te doen. Kennis is hier genoeg.

Maar zoals in een ander draadje al gezegd werd met de Wmt 57 kan je alles.
Begin gewoon.
Vindt je het niks dan is aan de Weber niks verloren.
Na een tijdje lekker koken en inlezen weet je vanzelf wat je wilt en belangrijk vindt. Maar ook hoeveel geld je eraan uit wilt geven.
Kijk in deze fase uit dat je niet van alles koopt waarvan je later spijt hebt.




Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan