Vandaag is een heerlijk dagje voor een mooie BBQ-sessie. Op t menu (onder andere) pulled pork, mn eerste keer… Omdat ik geen zin had om daar 12+ uur over te doen, inspiratie opgedaan met verschillende videos/recepten (oa bbq-nl). Avond van te voren zelfgemaakte rub over de boston butt, en dan in de koelkast.
Vandaag rond uurtje of 10, bbq op 120°C, en de PP er rustigjes op gezet.
Omdat t zonde is om een PP 8u ofzo op de bbq te hebben, en dan ruimte op je rack over te hebben, meteen maar wat andere “dingetjes” ook maar klaargemaakt (denk aan 2x 1kg kipdijfilets, met 2 verschillende marinades, 2x 1kg hammetjes, 6 gemarineerde karbonaatjes, paar zoete paarse aardappelen….)
Na een uurtje of 4 was de PP rond de 72°C, en was t tijd om de PP te glazen met wat BBQ-saus. Eigenwijs/nieuwsgierig als ik ben, heb ik besloten om een klein testje te doen, en de helft wel te glazen, en de andere helft niet. Dan straks voor t pullen de 2 helften splitsen, en dan kunnen we kijken/proeven welke we lekkerder vinden…
Na weer ongeveer 2u de PP inwikkelen in alu-folie, en dan wachten tot we rond de 95°C
En dan is dit het resultaat…
De wel/niet glazen-test was 50/50: ik zou wel glazen, de huisbaas vond zonder glaze lekkerder
Met de jus lekkere saus gemaakt, en deze over, door de PP gedaan…
Heerlijk op wat maistortillas
. De restjes gaan we in porties invriezen en dan hebben we weer lekker eten om naar uit te kijken
.
Al met een heerlijk maaltje, waar iedereen van heeft genoten
Vandaag rond uurtje of 10, bbq op 120°C, en de PP er rustigjes op gezet.
Omdat t zonde is om een PP 8u ofzo op de bbq te hebben, en dan ruimte op je rack over te hebben, meteen maar wat andere “dingetjes” ook maar klaargemaakt (denk aan 2x 1kg kipdijfilets, met 2 verschillende marinades, 2x 1kg hammetjes, 6 gemarineerde karbonaatjes, paar zoete paarse aardappelen….)
Na een uurtje of 4 was de PP rond de 72°C, en was t tijd om de PP te glazen met wat BBQ-saus. Eigenwijs/nieuwsgierig als ik ben, heb ik besloten om een klein testje te doen, en de helft wel te glazen, en de andere helft niet. Dan straks voor t pullen de 2 helften splitsen, en dan kunnen we kijken/proeven welke we lekkerder vinden…
Na weer ongeveer 2u de PP inwikkelen in alu-folie, en dan wachten tot we rond de 95°C
En dan is dit het resultaat…
De wel/niet glazen-test was 50/50: ik zou wel glazen, de huisbaas vond zonder glaze lekkerder

Met de jus lekkere saus gemaakt, en deze over, door de PP gedaan…
Heerlijk op wat maistortillas


Al met een heerlijk maaltje, waar iedereen van heeft genoten
