Short Ribs
Bastard Medium
Flameboss 400
--
Gisteren bij de Sligro een mooi stuk short ribs gehaald. Ik had een gerecht op instagram gezien van Overthefirecooking waarvan ik dacht dit word hem! Mijn eerste keer zon groot stuk vlees.
Waarschijnlijk is dit bij de meeste not done, en ik denk na dit debacle voor mij ook.. Ik maak af en toe nog eens gebruik van de flameboss 400, voor oa mn spareribs en nu dit stuk vlees. Temp ingesteld op zon 120 graden pit . Alles leek goed te gaan tot dat mij vrouw begon te schreeuwen dat er veel rook uit de bastard kwam.. Ik was er voor mij gevoel net op tijd bij het vlees van de bbq te halen. De short ribs lagen er net denk ik even meer dan 2 uur op.
De bbq stond op 200graden. Mijn lekbak zat vol met zwart geblakerd vet. Dit was wel klaar.. Wat ik merkte en zag in de grafiek van de flameboss, dat hij temperatuur problemen kreeg, vol is gaan blazen. Als jullie de fotos bekijken is het probleem wel duidelijk denk ik. Mijn lek bak is te klein voor het stuk vlees, waardoor er vet er langs iss gaan lopen, door de heat diffusers op de kolen. Dit zorgt voor een grotere verbranding en het feest is klaar..
Ik heb het vlees eraf gehaald, en ja.. in de oven verder af gemaakt, want zonde vlees ect..
Hoe moet en doen jullie dit anders. Lijkt mij een grotere lekbak, op de heat diffusers. Ik heb een grotere schaal van de bastard, echter is die net iets groter dan de heat diffusers, dus krijg ik waarschijnlijk problemen met de warmte, die hier dan slecht langs komt. Ik kan kijken voor grote alluminium bakjes, of een braadslede? En dan, zet ik deze op het rooster, of toch op de heat difusers?
En ja ik moet toch maar eens afstappen van die flameboss. Ik heb dit al eens eerder gehad. Dan raakt de pit temperatuur van slag of iets, begint hij dus te blazen en voor je het weet is de temperatuur in de bbq veel te hoog. Bovenstaand was waarschijnlijk een stuk minder geweest als ik het zonder de flameboss had gedaan.
Bastard Medium
Flameboss 400
--
Gisteren bij de Sligro een mooi stuk short ribs gehaald. Ik had een gerecht op instagram gezien van Overthefirecooking waarvan ik dacht dit word hem! Mijn eerste keer zon groot stuk vlees.
Waarschijnlijk is dit bij de meeste not done, en ik denk na dit debacle voor mij ook.. Ik maak af en toe nog eens gebruik van de flameboss 400, voor oa mn spareribs en nu dit stuk vlees. Temp ingesteld op zon 120 graden pit . Alles leek goed te gaan tot dat mij vrouw begon te schreeuwen dat er veel rook uit de bastard kwam.. Ik was er voor mij gevoel net op tijd bij het vlees van de bbq te halen. De short ribs lagen er net denk ik even meer dan 2 uur op.
De bbq stond op 200graden. Mijn lekbak zat vol met zwart geblakerd vet. Dit was wel klaar.. Wat ik merkte en zag in de grafiek van de flameboss, dat hij temperatuur problemen kreeg, vol is gaan blazen. Als jullie de fotos bekijken is het probleem wel duidelijk denk ik. Mijn lek bak is te klein voor het stuk vlees, waardoor er vet er langs iss gaan lopen, door de heat diffusers op de kolen. Dit zorgt voor een grotere verbranding en het feest is klaar..
Ik heb het vlees eraf gehaald, en ja.. in de oven verder af gemaakt, want zonde vlees ect..
Hoe moet en doen jullie dit anders. Lijkt mij een grotere lekbak, op de heat diffusers. Ik heb een grotere schaal van de bastard, echter is die net iets groter dan de heat diffusers, dus krijg ik waarschijnlijk problemen met de warmte, die hier dan slecht langs komt. Ik kan kijken voor grote alluminium bakjes, of een braadslede? En dan, zet ik deze op het rooster, of toch op de heat difusers?
En ja ik moet toch maar eens afstappen van die flameboss. Ik heb dit al eens eerder gehad. Dan raakt de pit temperatuur van slag of iets, begint hij dus te blazen en voor je het weet is de temperatuur in de bbq veel te hoog. Bovenstaand was waarschijnlijk een stuk minder geweest als ik het zonder de flameboss had gedaan.