- Berichten
- 174
Even een paar dagen alleen op Texel op de camping en dan met dit weer.
Er moet gegeten worden en laat ik nu bij de lokale slager Spinnekop hebben gescoord. Een allemachtig mooi stuk vlees volgens de slager.
Een man alleen op de camping wil natuurlijk niet weinig vlees dus ik heb een mooi stukje van zo’n 340 gram. De slager had de harde stukken vet er ter plekke afgetrimd maar er zat nog mooi wat aan voor de smaak. Ik heb het vlees gekruid met mijn eigen SPG mix en lekker uurtje op temperatuur laten komen.
Bakkie sla er bij van de supermarkt en een knaller van een italiaans rood.
Minuutje of 3-4 aan elke kant tot een kern van 52 graden en hierna even rusten in aluminiumfolie.
Ik moet zeggen dat Spinnekop een van de meest smakelijke steaks is die ik ooit heb gehad. Wat heeft dit vlees een smaak. De chimichuri was eigenlijk niet eens nodig. Geluk op een bordje en dan met dit weer…….geweldig!
Er moet gegeten worden en laat ik nu bij de lokale slager Spinnekop hebben gescoord. Een allemachtig mooi stuk vlees volgens de slager.

Een man alleen op de camping wil natuurlijk niet weinig vlees dus ik heb een mooi stukje van zo’n 340 gram. De slager had de harde stukken vet er ter plekke afgetrimd maar er zat nog mooi wat aan voor de smaak. Ik heb het vlees gekruid met mijn eigen SPG mix en lekker uurtje op temperatuur laten komen.

Bakkie sla er bij van de supermarkt en een knaller van een italiaans rood.

Minuutje of 3-4 aan elke kant tot een kern van 52 graden en hierna even rusten in aluminiumfolie.


Ik moet zeggen dat Spinnekop een van de meest smakelijke steaks is die ik ooit heb gehad. Wat heeft dit vlees een smaak. De chimichuri was eigenlijk niet eens nodig. Geluk op een bordje en dan met dit weer…….geweldig!