Beef en Steak

Shotgun shells met jalapeno en cheddar

 
 

Sabine

Kooltjesharker
Berichten
242
Afgelopen week kwam ik dit recept (linkje onderaan) op de IG van Nasq bbq tegen; dat klonk erg lekker.
Dus vandaag in een heerlijk zonnetje aan de slag.

IMG_4972.jpeg


Vanmiddag het gehaktmengsel gemaakt, de cannelloni gevuld en omwikkeld met ontbijtspek. Om wat extra vocht (en smaak) toe te voegen heb ik een klein beetje bbq saus op het spek gesmeerd. Voordeel was ook dat het daardoor nog beter bleef zitten.
Daarna in de koelkast gezet zodat de pasta al wat zachter kon worden.

IMG_4973.jpeg


De Q opgestookt tot ongeveer 130 graden en toen konden ze erop. Ik had niet helemaal goed opgelet en ze er direct opgelegd maar dat ging toch iets te hard. Nog een keer naar het recept gekeken en ja hoor… indirect 🫣
Dus de hitteschilden er nog tussen gelegd.

IMG_4974.jpeg


Onder het genot van een drankje met een puzzeltje bij een ander vuurtje gezeten, wat fijn toch weer!

Na een uurtje nog een keer lekker ingesmeerd met de saus en na nog een kwartiertje waren ze klaar.

Ondertussen had ik een lekkere salade gemaakt en dus was het tijd om aan te vallen!

IMG_4975.jpeg


Recept:
 
Ziet er goed uit.
en ze zijn ook erg lekker.
Bij gebrek aan cannelloni heb ik laatst kleine wraps gebruikt, ook dit is een zeer smakelijke variant.
 
Je laat er ook geen gras over groeien hè Sabine!

Das een heerlijk bordje Shotgun Shells geworden 👌🏻
 
Dat ziet er lekker uit !! dit wil ik ook eens proberen, maar worden die cannelloni wel makkelijk gaar ? of is daar een trucje voor.....
 
Nog nooit gemaakt, daar ik geen fan ben van bbq saus en zoete gelakte dingen. Maar als ik bijvoorbeeld lasagne maak, dan kook ik altijd de blaadjes wel even voor. De pasta gaat vocht ontrekken, er moet gewoon genoeg vocht zijn en lang genoeg op temperatuur en zal wel gaar zijn.
Aangezien de bereidingstijd hier toch wel wat langer is, zou ik me daar dus geen zorgen over maken. Als je dit op 15 minuten zou doen, dan zal je niet anders kunnen dan voorkoken.
 
Dat ziet er lekker uit !! dit wil ik ook eens proberen, maar worden die cannelloni wel makkelijk gaar ? of is daar een trucje voor.....
Daar was ik de eerste keer ook bang voor maar gaat eigenlijk prima.
Ik heb het ontbijtspek ingesmeerd met wat bbqsaus (stond niet in het recept) en heb ze even in de koelkast laten liggen zodat de buisjes al wat zachter werden door het gehaktmengsel en het spek.
 
Nog nooit gemaakt, daar ik geen fan ben van bbq saus en zoete gelakte dingen. Maar als ik bijvoorbeeld lasagne maak, dan kook ik altijd de blaadjes wel even voor. De pasta gaat vocht ontrekken, er moet gewoon genoeg vocht zijn en lang genoeg op temperatuur en zal wel gaar zijn.
Aangezien de bereidingstijd hier toch wel wat langer is, zou ik me daar dus geen zorgen over maken. Als je dit op 15 minuten zou doen, dan zal je niet anders kunnen dan voorkoken.
Ik heb ze een keer gemaakt met bolletje mozzerella in het midden en beide zijden met gehakt. Omwikkeld met spek en op het eind deels met en deels zonder aangepaste passata ingesmeerd, maar beide waren goed gaar geworden. Leuk om te maken
 
Terug
Bovenaan Onderaan