Beef en Steak

Van meelezer naar deelnemer

Mars88

Tondelzoeker
Berichten
2
Hoi allemaal,

Ik ben Marcel, 36 jaar, woonachtig in Krimpen aan de Lek. Ik barbecue momenteel op een Weber ketel, maar ben aan het rondkijken naar iets nieuws waarbij de temperatuur wat makkelijker stabiel blijft. Daarnaast heb ik een aardige verzameling gietijzer, waaronder een Petromax TG3. Die gebruik ik soms om te grillen, maar vooral om mijn Dutch ovens beschut weg te zetten.

Ik lees hier al jaren af en aan mee, af en toe glurend naar wat er speelt, maar vond het nu tijd om zelf een account aan te maken. Ik heb redelijk wat ervaring met barbecueën, al kom ik er met kleine kinderen tegenwoordig iets minder vaak aan toe dan ik zou willen. Toch probeer ik de momenten die ik wél heb goed te benutten. Ik ga regelmatig een weekendje weg met andere barbecuefanaten en heb in mijn leven flink wat fikkies gestookt, mede dankzij mijn scoutingachtergrond.

Ik hoop hier veel op te steken en wat bij te dragen! 🔥
 
Welkom Marcel, veel plezier en inspiratie hier!
 
Hoi Marcel,
welkom bij het Genootschap
 
Welkom Marcel!

Veel succes maar ook plezier met je zoektocht!
Heb je al een lichte voorkeur ontwikkeld of ben je echt nog aan het orrienteren?
 
Welkom Marcel!
 
Bedankt voor het warme welkom!

Welkom Marcel!

Veel succes maar ook plezier met je zoektocht!
Heb je al een lichte voorkeur ontwikkeld of ben je echt nog aan het orrienteren?

Leuke vraag! Lang verhaal kort: ik neig naar de Masterbuilt AutoIgnite 545.

Het is hier misschien een beetje vloeken in de kerk, maar ik ben het geklooi met de temperatuur stiekem wel zat. Het trucje ken ik inmiddels en blijft leuk, maar met beperkte tijd draait het me vooral om het koken en het eindresultaat. Het eten moet hier gewoon om zes uur op tafel staan. Met de Masterbuilt lukt dat natuurlijk ook niet altijd, maar de kans wordt wel wat groter. 😉

Eerder overwoog ik een Masterbuilt uit de Gravity Series, maar de gemixte reviews hielden me tegen. De AutoIgnite lijkt wat robuuster, krijgt betere reacties en heeft een vriendelijker prijskaartje.

Voor het directe grillwerk blijf ik de Weber en de TG3 gewoon gebruiken. Ik heb geen haast en wil voor de zomer wat nieuws in huis hebben, dus misschien word ik hier op het forum nog op andere gedachten gebracht. 😁
 
Zeker niks mis mee!
Snap wel je keuze, je krijgt veel voor je geld.

Last minute preps doe ik altijd als ik de Q al aan heb gestoken.
Wokkel(tjes) 10 minute later kamado dicht.
Ondertusse verder preppe.

Ik verlies geen tijd en kan zo starten.
Voor lange low&slow sessies gebruik ik een inkbird controller die de boel voor me kan reguleren voor als het leven meer tijd van me vergt met name de jonge kids.

Gezeur met temp heb ik zelden m'n groene ei is gewoon heel stabiel.

Succes met je zoektocht!
 
Welkom op dit prachige forum Marcel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan