Beef en Steak

Gerookte Ossobuco uit de DO

 
 

Erik B71

Stoker
Berichten
279
Weer eens een stoofpotje gemaakt in mijn Dutch oven. Ik had nog een kilo mooie kalfschenkels in mijn vriezer.
Deze eerst een kwartier gerookt op whiskyvaten rookhout snippers. Tijdens het roken ook mijn DO opgewarmd. Daarna olie in de DO en een grote witte gesnipperde ui en teen knoflook aangefruit. Daarna de in blokjes gesneden winterpenen (2 kleine) en bleekselderij (3 strengen) en een blikje tomatenpuree er bij. Dit ff aanbraden en afblussen met een glas witte wijn. Een blikje (400 gr) tomatenblokjes, 2 runder bouillonblokjes en water er bij tot eea net onder staat. Gekruid met fijn gesneden Italiaanse kruidenmix (salie, tijm, rozemarijn, oregano) en 4 uur laten pruttelen. Heerlijk die luchten in je tuin. Het eindproduct was ook erg lekker. Het vlees viel van het bord en het was te snijden met een lepel. Dit op wat pasta, heerlijk. Ons vorig hondje werd al eens getrakteerd met het bot dus onze nieuwe pup van 5 maanden ook. Nou die was er ook wild van.
Een lekkere Italiaanse stoof

IMG_9741.jpeg


IMG_9742.jpeg


IMG_9743.jpeg


IMG_9752.jpeg


IMG_9746.jpeg


IMG_9753.jpeg


IMG_9748.jpeg


IMG_9749.jpeg
 
Ziet er erg lekker uit!

Hoe goed was het terug te proeven dat je het eerst gerookt hebt?

Ben wel gewend met stoofpotje om bijv riblap effe aan te bakke vooraf het de pan ingaat maar roken doe ik normaliter niet.

Desalniettemin had ik het graag geproeft!
Ben erg fan van pasta 😁
 
Ziet er erg lekker uit. Zo’n do maar eens op de lijst zetten voor de verjaardag, twijfel nog wel over de maat.
Nog even over de hond. Wij deden hetzelfde met het bot, tot die keer dat het iets te groot was. Bot over de tanden heen en muurvast om zijn onderkaak, konden we in de avond nog even naar de dierenarts.
 
Ons vorig hondje werd al eens getrakteerd met het bot dus onze nieuwe pup van 5 maanden ook
Ossobuco ziet er goed uit.
Even een advies, niet om je af te branden.
Het voeren van dragende botten van middelgroot en groot vee aan honden is not done.
Dat is heel slecht voor het gebit. Rauw maar zeker gekookt worden de botten zo hard als steen en kunnen de tanden afbreken. Tevens bestaat de kans op stikken in kleine harde botten zoals schenkelbot.
Rauwe kippenbotten vooral karkas en nek en ander klein grut zoals konijn en hele kwartel is prima, maar wel rauw! Daar moet je ze meestal wel even aan laten wennen om verstikkings gevaar te voorkomen. Honden zijn vaak schrokkers en niet meer gewend om echt te kauwen.
 
niets mis met een lekkere ossobuco.
Heb je de rooksmaak terug geproefd.
Tipje. Maak het een dag van te voren en laat in de saus afkoelen. Smaakt verrijkt zich nog.
 
Lekker Erik!
Das al weer een tijdje geleden dat ik ossobuco heb gemaakt van de Bbq. Ik krijg gelijk trek erin in zo een heerlijke ketel ossobuco waar het beenmerg heerlijk door de saus zit 🤤
 
Sausje ziet er enorm smaakvol uit 👌
Ossobuco ziet er goed uit.
Even een advies, niet om je af te branden.
Het voeren van dragende botten van middelgroot en groot vee aan honden is not done.
Dat is heel slecht voor het gebit. Rauw maar zeker gekookt worden de botten zo hard als steen en kunnen de tanden afbreken. Tevens bestaat de kans op stikken in kleine harde botten zoals schenkelbot.
Rauwe kippenbotten vooral karkas en nek en ander klein grut zoals konijn en hele kwartel is prima, maar wel rauw! Daar moet je ze meestal wel even aan laten wennen om verstikkings gevaar te voorkomen. Honden zijn vaak schrokkers en niet meer gewend om echt te kauwen.
Het kan niet genoeg herhaald worden!
 
Dat ziet er heel erg lekker uit!

Had graag geproefd.
 
Vandaag bij de Turkse supermarkt gelijk 4 mooie kalfs schenkels gehaald. Morgen ook maar eens proberen! Bedankt voor de inspiratie
image.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er erg lekker uit!

Hoe goed was het terug te proeven dat je het eerst gerookt hebt?

Ben wel gewend met stoofpotje om bijv riblap effe aan te bakke vooraf het de pan ingaat maar roken doe ik normaliter niet.

Desalniettemin had ik het graag geproeft!
Ben erg fan van pasta 😁
Ja dat proef je echt wel. Heel fijntjes en niet te overheersend. Is ook maar een kwartiertje.
 
Ossobuco ziet er goed uit.
Even een advies, niet om je af te branden.
Het voeren van dragende botten van middelgroot en groot vee aan honden is not done.
Dat is heel slecht voor het gebit. Rauw maar zeker gekookt worden de botten zo hard als steen en kunnen de tanden afbreken. Tevens bestaat de kans op stikken in kleine harde botten zoals schenkelbot.
Rauwe kippenbotten vooral karkas en nek en ander klein grut zoals konijn en hele kwartel is prima, maar wel rauw! Daar moet je ze meestal wel even aan laten wennen om verstikkings gevaar te voorkomen. Honden zijn vaak schrokkers en niet meer gewend om echt te kauwen.
Oh dat wist ik helemaal niet. Thanks ze heeft eigenlijk alleen de kleine restjes vlees en merg van het bot geschraapt daarna hadden we het weg gegooid. Helemaal niet over nagedacht dat het not done was. Vroeger was het niet anders dus wist ik veel.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan