- Berichten
- 279
Weer eens een stoofpotje gemaakt in mijn Dutch oven. Ik had nog een kilo mooie kalfschenkels in mijn vriezer.
Deze eerst een kwartier gerookt op whiskyvaten rookhout snippers. Tijdens het roken ook mijn DO opgewarmd. Daarna olie in de DO en een grote witte gesnipperde ui en teen knoflook aangefruit. Daarna de in blokjes gesneden winterpenen (2 kleine) en bleekselderij (3 strengen) en een blikje tomatenpuree er bij. Dit ff aanbraden en afblussen met een glas witte wijn. Een blikje (400 gr) tomatenblokjes, 2 runder bouillonblokjes en water er bij tot eea net onder staat. Gekruid met fijn gesneden Italiaanse kruidenmix (salie, tijm, rozemarijn, oregano) en 4 uur laten pruttelen. Heerlijk die luchten in je tuin. Het eindproduct was ook erg lekker. Het vlees viel van het bord en het was te snijden met een lepel. Dit op wat pasta, heerlijk. Ons vorig hondje werd al eens getrakteerd met het bot dus onze nieuwe pup van 5 maanden ook. Nou die was er ook wild van.
Een lekkere Italiaanse stoof
Deze eerst een kwartier gerookt op whiskyvaten rookhout snippers. Tijdens het roken ook mijn DO opgewarmd. Daarna olie in de DO en een grote witte gesnipperde ui en teen knoflook aangefruit. Daarna de in blokjes gesneden winterpenen (2 kleine) en bleekselderij (3 strengen) en een blikje tomatenpuree er bij. Dit ff aanbraden en afblussen met een glas witte wijn. Een blikje (400 gr) tomatenblokjes, 2 runder bouillonblokjes en water er bij tot eea net onder staat. Gekruid met fijn gesneden Italiaanse kruidenmix (salie, tijm, rozemarijn, oregano) en 4 uur laten pruttelen. Heerlijk die luchten in je tuin. Het eindproduct was ook erg lekker. Het vlees viel van het bord en het was te snijden met een lepel. Dit op wat pasta, heerlijk. Ons vorig hondje werd al eens getrakteerd met het bot dus onze nieuwe pup van 5 maanden ook. Nou die was er ook wild van.
Een lekkere Italiaanse stoof