Deze keer een Tomahawk met (geprobeerd) zoete aardappelfrietjes.
De steak rustig op temperatuur laten komen (kern 45); later afgrillen tot intern een kern van 56 graden.
Voor de fun had ik m'n kamado ingedeeld op 1/2e RVS, 1/2e Gietijzer rooster (ik wilde het effect van het materiaal op het vlees duidelijk zien
).
Verder enkel wat olijfolie op het vlees gedaan, verder achteraf gekruid (zout/peper).
De chimichurri smaakte verrassend goed! Het vlees had ik overlangs gesneden, leuk om de verschillende spieren duidelijk terug te zien.
De zoete aardappelfrietjes waren niet goed genoeg gelukt..
Ik had ze op een afdruiproostertje gelegd zodat de warmte er ook onderdoor kon. De frieten boven de plate setter werden niet krokant genoeg.
De frieten aan de zijkant werden veel te zwart (warme lucht gaat hier uiteraard langs de plate setter af).
--> Hebben jullie tips? Langer boven de plate setter houden? Ander kookgerei? Sneller hoger of langer lagere temperatuur (230graden - ca. 30 min gebruikte ik)
Verder had ik onderstaand recept aangehouden.
https://inamood.nl/recepten/steak-met-kruidenboter/ --> Tomahawk
https://bbq-helden.nl/recepten/chimichurri-saus/ --> Chimichurri Saus
https://inamood.nl/recepten/zoete-aardappel-friet-van-de-bbq/ --> zoete aardappelfriet van de bbq
Steak op 45graden; frietjes verder afbakken door temperatuur te verhogen
zijde RVS
Zijde gietijzer:
Resultaat:
Met frietjes, chimichurri, coleslaw en een speciaal biertje
De steak rustig op temperatuur laten komen (kern 45); later afgrillen tot intern een kern van 56 graden.
Voor de fun had ik m'n kamado ingedeeld op 1/2e RVS, 1/2e Gietijzer rooster (ik wilde het effect van het materiaal op het vlees duidelijk zien

Verder enkel wat olijfolie op het vlees gedaan, verder achteraf gekruid (zout/peper).
De chimichurri smaakte verrassend goed! Het vlees had ik overlangs gesneden, leuk om de verschillende spieren duidelijk terug te zien.
De zoete aardappelfrietjes waren niet goed genoeg gelukt..
Ik had ze op een afdruiproostertje gelegd zodat de warmte er ook onderdoor kon. De frieten boven de plate setter werden niet krokant genoeg.
De frieten aan de zijkant werden veel te zwart (warme lucht gaat hier uiteraard langs de plate setter af).
--> Hebben jullie tips? Langer boven de plate setter houden? Ander kookgerei? Sneller hoger of langer lagere temperatuur (230graden - ca. 30 min gebruikte ik)
Verder had ik onderstaand recept aangehouden.
https://inamood.nl/recepten/steak-met-kruidenboter/ --> Tomahawk
https://bbq-helden.nl/recepten/chimichurri-saus/ --> Chimichurri Saus
https://inamood.nl/recepten/zoete-aardappel-friet-van-de-bbq/ --> zoete aardappelfriet van de bbq
Steak op 45graden; frietjes verder afbakken door temperatuur te verhogen
zijde RVS
Zijde gietijzer:
Resultaat:
Met frietjes, chimichurri, coleslaw en een speciaal biertje
