Beef en Steak

Kamado Joe classic pizzasteen in regen.

iMollie04

Tondelzoeker
Berichten
13
Goedeavond allemaal,
Even een vraag. Heb mij pizzasteen binnen voor de Beef Wellington met kerst.
Nu lees ik op de verpakking dat de steen niet in de regen mag liggen.
Heb mijn coveggtor vaak gewoon onder mijn Green Egg in de regen liggen en geen enkel probleem.
Weet iemand of de pizzasteen van een ander materiaal is gemaakt waardoor deze geen regen kan hebben en poreus is waardoor hij vocht opneemt.
Of kan hij gewoon in de regen buiten liggen.

Hoor het graag.

IMG_0125.jpeg
 
Ik zou hem droog opbergen.
Mijn Pizzasteen nam duidelijk water op als ik die een keertje heb afgewassen .
Heb hem daarna enkele dagen laten drogen en dan rustig opgewarmd zonder problemen.
 
Droog opbergen en altijd rustig met de BBQ mee laten opwarmen om breuk te voorkomen.

Sommige pizza stenen zijn vlgs mij vergelijkbaar met deflector stenen materiaal (corderiet?) die zijn minder kwetsbaar maar de biscotto steen kan er écht niet tegen.
 
Had ik toch die van Green Egg moeten kopen. Hahaha.
Bedankt voor je info.
nee joh, gewoon droog opbergen.
biscotto is echt een ander materiaal en vaak ook duurder en dikker.

De meeste pizza stenen zijn corderiet achtig / vergelijkbaar materiaal als je deflector.
Maar corderiet kan ook knappen als het te snel wordt opgewarmd / nat is.
 
Even wat anders, waarom maak je de Wellington op een pizza steen?

Dat doe je toch ook niet als je hem in de oven zou maken.
Een steen draagt de warmte anders over dan een metalen plaat.
Als je de steen er te laat oplegt wordt het deeg aan de onderkant wellicht niet gaar, doe je het te vroeg, dan is de steen te heet, en gaat de onderkant te hard.
 
Kijk als je er al ervaring mee hebt zou ik het gewoon met pizzasteen doen.
Mijn ervaringen met een pizzasteen op de barbecue hebben puur met pizza te maken en daarbij maakt de tijd dat de steen heeft opgewarmd gewoon heel veel uit.
Dit is natuurlijk geen pizza, is ook op een iets lagere temperatuur. Succes
 
Terug
Bovenaan Onderaan