BasBQ
Beef en Steak

Varkenswangetjes

Sergio

Tondelzoeker
Berichten
6
Had al een tijdje varkenswangen in de vriezer, was nu wel eens tijd om er iets lekkers van te maken.

Twee van deze pakken bij de Makro gekocht, totaal zo’n 800 gram

349C1C55-BDF4-46F7-9277-53F85294F73A.jpeg


In de rub (pig powder) en hop samen met twee chuncks kersenhout op de BBQ. Temperatuur zo’n 120gr.
IMG_1024.jpeg


Twee uurtjes roken en ze kunnen eraf


IMG_1026.jpeg


Wangetjes in een aluminium bakje met wat BBQ saus en een flinke scheut rum


IMG_1028.jpeg


Opvolgend met folie afdekken en voor een uurtje of vier weer terug op de BBQ


IMG_1029.jpeg


Hierna heerlijk als losse snack of als pp met wat coleslaw op een broodje! Viel in de smaak, in vergelijking met pp is het wat malser en er zit een iets sterkere smaak aan.

IMG_1030.jpeg



IMG_1031.jpeg
 
Varkenswangetjes, das een top product. Kun je veel kanten mee op.
Leuk klaargemaakt, zit hier nog een pakske of 2 in de vriezer. Ga nog een keer kijken naar dit recept als ik ze uithaal. (y)
 
Dat zier er goed uit, nog nooit over nagedacht, ook maar een een paar wangetjes proberen te scoren.
 
Ik heb ze nog nooit gemaakt.
Dit ziet er niet verkeerd uit.
 
Moet ook nog eens aan de slag met varkenswangetjes, daar taco's mee vullen is ook heel lekker trouwens
 
Ziet er heerlijk uit die varkenswangen, de Blues Hog Red Tennessee is naast de Blues Hog original 1 van de weinige BBQ sauzen die wij af en toe gebruiken.
Ik meng de Red Tennessee vaak met de Original en ontpitte frambozen jam. (Een wedstrijd blend)
Chef Peter Goossens gebruikt vankenswangen voor zijn legendarische Belgische stoof.
Kalfswangen zijn overigens ook heerlijk.
 
Ziet er heerlijk uit die varkenswangen, de Blues Hog Red Tennessee is naast de Blues Hog original 1 van de weinige BBQ sauzen die wij af en toe gebruiken.
Ik meng de Red Tennessee vaak met de Original en ontpitte frambozen jam. (Een wedstrijd blend)
Chef Peter Goossens gebruikt vankenswangen voor zijn legendarische Belgische stoof.
Kalfswangen zijn overigens ook heerlijk.
Red Tennessee is hier ook één van de favorieten. Dank voor de tip om te combineren met de original en jam, die ga ik zeker een keer maken (y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan