BasBQ
Beef en Steak

Vraagje over Spareribs van de Makro

 

Blowie

Sprokkelaar
Berichten
25
Hallo allemaal,

aankomend weekend een groot feest dus ik was van plan ook wat spareribs te maken! Ik zag toevallig dat de Makro de iberico spareribs in de aanbieding heeft maar dat ook de pini (10kg doos) in de aanbieding is. Normaliter haal ik mijn spareribs dikbevleesd bij de slager dus was benieuwd wat jullie ervaring is.

De procureur wil ik in in ieder geval gaan proberen want dat scheelt vrij veel centjes per kilo vergeleken met de slager (in de aanbieding).

Fijne dag!
 
Procureur van Makro is gewoon goed zeker voor een feestje.
Met de spareribs heb ik alleen ervaring met de dik bevleesde en die zijn ook gewoon goed.
 
Ik heb van de week de tönnies gehaald. 10kg voor 5,29 ex.

Wat mij opviel:

Verpakking. Ribs zijn gemiddeld 400 tot 500 gram. Er zitten er veul in de doos
Smaak: prima smaak. Classic noskos gemaakt, met zijn kruiden. Vlees was lekker en smaakvol.
Dikte: ribs zijn relatief dun, normaal bevreesd. Weinig hompen vet (wat ik een nadeel vindt van de dikbevleesde ribs).
Bereiding: 1u roken, 1,25u in de folie, 0,5u afgelakt. Helemaal top en super mals. Daarmee is de bereidingstijd ook te overzien.

Nadeel: erg lastig los te krijgen. Zitten als een homp in elkaar. De dik bevleesde gooi ik altijd op de grond vd schuur om te los te krijgen. Die werkte nu tel delen
Nadeel: omdat ze relatief klein zijn moet je wel ff creatief zijn met veel gasten.

Verdict, voor die prijs is het met niet tegen gevallen. Smaak is lekker. De family vond ze ook lekker. Ik ben blij verrast ;)

Let op, de makro heeft ook doorlopend de 10kg hollandsche rubs voor 5,49 ex. In mijn beleving zijn de tonnies 3en betere keus ivm de prijs. Kwaliteit is ook minder naar wat ik mij kan herrinernen
 
Geen ervaring met deze ribs, maar de procureur is daar eigenlijk altijd prima.
 
Ik zou niet gaan experimenteren bij een groot feest.

Ik ken de Iberico ribs van de Makro niet, maar mijn ervaring is dat de Iberico ribs soms wat minder dik bevleesd zijn. (Wel heel lekker)
 
Ik zou niet gaan experimenteren bij een groot feest.

Ik ken de Iberico ribs van de Makro niet, maar mijn ervaring is dat de Iberico ribs soms wat minder dik bevleesd zijn. (Wel heel lekker)
Ik had indd gehoord dat ze wat minder dik bevleesd zijn.. De aanbieding is heel aantrekkelijk vandaar mijn vraag
 
Geen ervaring met deze ribs, maar de procureur is daar eigenlijk altijd prima.
Heb je ook ervaring met de buikspek zonder zwoerd van de Makro?
Procureur van Makro is gewoon goed zeker voor een feestje.
Met de spareribs heb ik alleen ervaring met de dik bevleesde en die zijn ook gewoon goed.
Ik zag de dik bevleesde inderdaad ook staan en qua prijs zijn ze nu hetzelfde als de Iberico. Zou jij daar dan sneller gaan voor de dikbevleesde inplaats van de wide cut?
 
Buikspek zonder zwoerd is ook goed.
Ding met buikspek is dat je vetter en meer bevleesd hebt. Niet iedereen is gek op de vettere variant.
Je kan in plaats van voorverpakt de daar aanwezige slager ook vragen of hij iets heeft van je voorkeur.

Ik heb tot nu toe de dikbevleesde gehad en is mij prima bevallen. Ook als ik het vergelijk met de veel duurdere van mijn slager.

Ik vind Iberico spare ribs eigenlijk bijna een ander produkt.
Die maak ik nooit low en slow en meestal met alleen peper en zout.
De dikbevleesde vergelijk ik meer met wat de meeste mensen doorgaans als spareribs zien.
 
Laatst bewerkt:
Buikspek zonder zwoerd is ook goed.
Ding met buikspek is dat je vetter en meer bevleesd hebt. Niet iedereen is gek op de vettere variant.
Je kan in plaats van voorverpakt de daar aanwezige slager ook vragen of hij iets heeft van je voorkeur.

Ik heb tot nu toe de dikbevleesde gehad en is mij prima bevallen. Ook als ik het vergelijk met de veel duurdere van mijn slager.

Ik vind Iberico spare ribs eigenlijk bijna een ander produkt.
Die maak ik nooit low en slow en meestal met alleen peper en zout.
De dikbevleesde vergelijk ik meer met wat de meeste mensen doorgaans als spareribs zien.
Ah top dan ga ik voor de buikspek ook even kijken (van plan om burnt ends te maken). Ik denk dat ik dan toch maar voor de dikbevleesde of de wide cut spareribs ga en de Iberico even laat liggen.

Bedankt voor je hulp!
 
Durf te vragen aan de slager achter de toonbank. Willen je graag helpen.
Verder zijn het ook mijn ervaringen hè dus bij twijfel op zeker gaan.

Check bij spare ribs altijd of de vliezen eraf zijn..!
 
Durf te vragen aan de slager achter de toonbank. Willen je graag helpen.
Verder zijn het ook mijn ervaringen hè dus bij twijfel op zeker gaan.

Check bij spare ribs altijd of de vliezen eraf zijn..!
Yes ga ik doen! De spareribs die ik normaliter op de 1-2-3 methode maak vallen hier goed in de smaak dus ik ga met een goed gevoel het feest tegemoet haha!
 
ik heb tot nu toe 2x de Van Rooi Meat Nederlandse Varkensspareribs 5 kg (diepvries) gehaald. Lekker dik bevleesd, zeer goed van smaak. Zitten er meestal 6 in een doos, per 3 van elkaar gescheiden dus makkelijk er uit te halen.
 
Ik haal altijd de spareribs van de Makro. Wel de verse spareribs van 600 - 700 gram. Deze zijn voor ons altijd goed. De dikbevleesde heeft hier thuis van de aanhang nooit de voorkeur. ik maak ze altijd op 2,5 uur roken, 2 uur folie en dan nog half uurtje afronden.

je moet ze enkel wel even ontvliezen!
 
ik heb tot nu toe 2x de Van Rooi Meat Nederlandse Varkensspareribs 5 kg (diepvries) gehaald. Lekker dik bevleesd, zeer goed van smaak. Zitten er meestal 6 in een doos, per 3 van elkaar gescheiden dus makkelijk er uit te halen.
Volgens mij hebben we het dan over dezelfde (y)
 
Bedankt allen voor de tips ik heb de wide cut en de dikbevleesde gehaald zodat er voor een ieder wat wils is! Daarnaast kan ik meteen kijken wat bij ons zelf het beste in smaak valt!

Allemaal een fijn weekend toegewenst en ik zal wat foto's delen van het feest!
 
Terug
Bovenaan Onderaan